SOS Lloret es desmarca del què pensa l'Obreria, l'ajuntament i una setantena d'entitats de la vila en relació a Santa Cristina i la zona de protecció PEIN atorgada per la Generalitat. Contraris a la posició d'una majoria, la plataforma ecologista defensa els avantatges de tenir el paratge sota una preservació superior, com és la que proporciona el Pla d'Espais d'Interès Natural, és a dir, el PEIN.
Però SOS Lloret va més enllà i demana que l'extensió del sector arribi fins la platja de Fenals i inclogui, a més de Santa Cristina, la Boadella, el bosc de Santa Clotilde, el que en queda, i la Pineda de Fenals. Ho exposarà en una reunió que vol mantenir, en breu, amb la conselleria de Medi Ambient, el departament competent en la protecció del territori.
Un membre de SOS Lloret, Sebastian Braden, argumenta que si hi ha l'oportunitat de gaudir de la protecció d'una zona PEIN, “no s'ha de rebutjar”. Tot i aquesta posició, la plataforma puntualitza que l'Obreria ha de seguir gestionant la finca de Santa Cristina, com ha fet sempre, des de fa segles, de forma modèlica. SOS Lloret insisteix que el fet d'estar sota la protecció d'una zona PEIN és perfectament “compatible” amb aquest status. Per tant, la plataforma no només defensa un PEIN únic per les finques Pinya de Rosa, de Blanes, i Santa Cristina, de Lloret, sinó un PEIN ampliat, que protegeixi de forma efectiva un bon tros del litoral lloretenc.
Pel que fa a les demandes de l'Obreria de quedar fora del PEIN, SOS Lloret explica que cal més informació al respecte i explicar millor la situació. També fa una especial insistència en què la seva postura, a favor d'un PEIN major, és la de sempre.
La plataforma ja ho va demanar, temps enrere, en forma d'al·legacions, que la Generalitat va rebutjar, unes al·legacions que també van presentar l'ajuntament i altres ens. Creuen que ara, però, hi ha una diferència. S'ha creat un ressò mediàtic al voltant de l'autonomia de Santa Cristina i això s'ha d'aprofitar.