Estava en molt mal estat i el valor patrimonial d’aquesta part de la façana va fer decidir a aquest donant a anònim a fer front al 50% del cost total d’aquesta restauració que puja a 24 mil euros.
Ho ha explicat Jordi Soliguer, membre de la Fundació Sant Romà, entitat constituïda per restaurar el temple: Si una cosa demanen les tasques de restauració, minucioses i acurades, és temps i paciència.
Per això a dia d’avui ja es pot confirmar que les obres no estaran acabades per Santa Cristina, el 24 de juliol.
Es calcula que estaran, això sí, el mes d’agost. Jordi Soliguer ha explicat que l’oxidació de la pedra és molt elevada i això retarda aquests feines que no permetran que per la Festa Major d’estiu la boguem gaudir restaurada: Les obres de restauració s’estan centrant en la portalada gòtica central i en les dues portes laterals que són contemporànies.
A banda d’aquesta restauració, fa temps que les obres de reforma de l’església estan aturades perquè s’està a l’espera de l’arribada de subvencions per poder fer front als pagaments que encara queden per fer. És per això que la Fundació s’està plantejant iniciar una nova campanya ciutadana per recaptar fons, tal i com es va fer en la primera fase de les obres.
Encara queda per restaurar la façana lateral i el campanar que actualment està molt malmès, amb goteres, a causa de l’erosió. La Fundació Sant Romà va néixer amb la voluntat de restaurar l’església de Sant Romà de Lloret a través de donacions particulars i públiques.