15.8 C
Lloret de Mar

Urbanisme vol que s’apliqui el POUM del 2005 per aixecar dos hotels a Costa Marcona

El ple municipal havia aprovat una modificació del POUM per canviar la ubicació dels establiments, però la comissió d'Urbanisme ho ha desestimat.

Costa Marcona
Costa Marcona

Darreres Notícies

Urbanisme veu bé que s’aixequin dos hotels a la Costa Marcona de Lloret si se segueix el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) del 2005.

Segons l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el ple municipal va aprovar el setembre de 2015 iniciar una modificació puntual de les normes urbanístiques per canviar la ubicació dels dos establiments, tal com demanaven els promotors del projecte. La comissió d’Urbanisme, però, ha tombat les aspiracions de l’ajuntament perquè considera que la nova ubicació genera més impacte ambiental i paisatgístic i, a més, situa un dels hotels en una zona boscosa amb una pendent molt pronunciada. Ho ha anunciat el director general d’Urbanisme, Agustí Serra.

Costa Marcona és un dels pocs espais que queden sense urbanitzar a Lloret i té un sostre edificable de 7.500m2. Les normes urbanístiques del 2005 preveuen els usos hotelers en un sector de més de cinc hectàrees per poder-hi construir, i marca la zona d’una manera compacta en un terreny proper al mar. El canvi que proposava l’ajuntament consistia en dividir el sector i permetre que un dels hotels es fes enmig de la zona boscosa. La comissió d’Urbanisme, però, ho ha desestimat.

Per tant, si es volen aixecar els dos hotels, s’haurà de seguir el que estableix el Pla General del 2005.

Aquest projecte havia despertat les crítiques tant de veïns com d’ecologistes. Tant SOS Lloret com la comunitat de propietaris de Cala Canyelles van presentar al•legacions a l’acord de ple i recorden que la zona està inclosa en el Catàleg d’Espais d’Interès Natural i Paisatgístic de la Costa Brava, elaborat per la Diputació de Girona, la Fundació Territori i Paisatge i l’Associació Naturalistes de Girona.

spot_img

El + Vist