Divendres, 26 febrer 2021
11.5 C
Lloret de Mar
Portada de la publicació Utopia

Utopia, nova publicació local, que té com a base la informació i l’associacionisme

La revista dóna cobertura a sis poblacions veïnes, a més de Lloret. Són Blanes, Tossa, Malgrat, Palafolls i Tordera.

Portada de la publicació Utopia

Darreres Notícies

Comença la vacunació a persones grans amb dependència a Lloret de Mar

Des d'aquest dimarts, es vacunen 90 persones al dia de mitjana al CAP del Rieral. Són grans dependents, cuidadors i convivents.

Canvis Procicat: reobren els centres comercials i el 2n curs universitari serà presencial

És la principal mesura que ha anunciat el Procicat, que també amplia l'aforament a piscines i a l'esport interior, i permet colònies de grups bombolla.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera...

Una sentència inclou per primer cop treballadors fixes discontinus en un ERTO

El jutge reconeix aquest dret als empleats de l'hotel Don Juan, de Lloret de Mar, que es troben en aquesta situació.

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.

Neix una nova publicació a la Selva Marítima i a l’Alt Maresme. Es diu Utopia i és una revista de 50 de pàgines que parlen de política local, d’associacions de veïns i altres entitats del territori. També dóna consells sobre autoajuda, alimentació i vida sana, ofereix experts a qui plantejar dubtes, i també fa crítiques de llibres i gastronomia.

En aquest primer número, el zero, hi llegim les cròniques dels plens del mes de novembre tant de Lloret com de les altres poblacions que cobreix. Marta Ferrer, artífex d’Utopia, argumenta que “és molt important saber no només què passa al nostre poble, sinó també als dels voltants, perquè la gent no coneix els nostres polítics”.

La publicació dóna cobertura a sis poblacions veïnes, a més de Lloret. Són Blanes, Tossa, Malgrat, Palafolls i Tordera. El motiu és que hi ha mobilitat entre aquests municipis i calia, segons Marta Ferrer, “aprofitar” el buit que havien deixat altres revistes com l’Actual o Cafè amb Llet.

Utopia, de periodicitat mensual, neix amb la voluntat “d’informar, educar i entretenir” i presenta un contingut “de caire generalista”. A més de tenir “com a base la informació i l’associacionisme”, la publicació -que és gratuïta i es pot trobar als ajuntaments, biblioteques, centres culturals i alguns establiments- disposa d’un espai on anunciar ofertes de feina i publica telèfons d’interès.

Utopia és una publicació en paper, que a més de tenir Facebook i Youtube, incorpora un seguit de codis QR. Ara mateix n’hi ha un parell, que expressem el reclam del barri blanenc de la Pedrera per cobrir la riera i el recital poètic de Joaquim Illas, de 107 anys i veí de Blanes.

A l’espera de tenir més anunciants, es financia de moment a través de la plataforma Verkami de micromecenatge.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.