11.1 C
Lloret de Mar

‘Las que limpian los hoteles’, amb Ernest Cañada

LAS QUE LIMPIAN LOS HOTELES. Amb aquest enunciat, clar i directe, s’ha previst aquesta tarda una xerrada a Lloret, organitzada per ICV-EUiA. El ponent és Ernest Cañada, investigador de la universitat Centro Americana i membre de Alba Sud, associació d’investigació i comunicació per al desenvolupament. El mateix Cañada explica que l’origen de la xerrada és […]

Ernest Cañada
Ernest Cañada

Darreres Notícies

LAS QUE LIMPIAN LOS HOTELES. Amb aquest enunciat, clar i directe, s’ha previst aquesta tarda una xerrada a Lloret, organitzada per ICV-EUiA. El ponent és Ernest Cañada, investigador de la universitat Centro Americana i membre de Alba Sud, associació d’investigació i comunicació per al desenvolupament.

El mateix Cañada explica que l’origen de la xerrada és un article que va publicar a El País i que va tenir força ressò, en què es posava al descobert la situació oculta de les treballadores que netegen les habitacions dels hotels.

Ernest Cañada denuncia que, en els últims 8 anys, aquest col·lectiu ha vist agreujada la seva situació laboral. Diu que “arran de la crisi, els empresaris han aprofitat la por dels treballadors a perdre la feina per a augmentar la càrrega laboral”. Ernest Cañana assegura que “aquest problema es dóna a tot arreu i que si no se li posa remei acabarà repercutint en una pèrdua de la qualitat del servei que ofereix el sector del turisme”. El ponent serà avui a la Casa de la Cultura, a partir de les 19:30 hores.

Mitja hora abans que comenci la xerrada d’ICV-EUiA, a la sala de plens, a partir de les 19 h, s’ofereix una altra conferència. Es titula D’ARRELS I CAMES. REFLEXIONS AL VOLTANT DE LA IDENTITAT. La farà el psicòleg i escriptor Saïd El Kadaoui. Defineix la identitat “comtot allò que som, des dels orígens fins al viatge”, fent seves les paraules de Salman Rushdie. El Kadaoui afegeix que “quan algú emigra a un altre país, la identitat no només es manté sinó que s’amplia”. Saïd El Kadaoui, que va nèixer al Marroc, però va venir a Catalunya de ben petit, considera que el procés participatiu del 9N interessa en general a les persones d’origen estranger.

La xerrada de Saïd El Kadaoui es farà en el marc de la presentació de les parelles lingüístiques, que se n’han format més d’una quarantena. Tot plegat, a les 19 h, a la sala de plens de l’Ajuntament.

spot_img

El + Vist