Divendres, 26 febrer 2021
14.8 C
Lloret de Mar
Dani Canals, amb la seva flota d'autocars (La Vanguardia)

Dani Canals: “Entre juliol i desembre del 2020, vam facturar el mateix que en un sol dia d’una temporada normal”

Dani Canals, amb la seva flota d'autocars (La Vanguardia)

Darreres Notícies

Comença la vacunació a persones grans amb dependència a Lloret de Mar

Des d'aquest dimarts, es vacunen 90 persones al dia de mitjana al CAP del Rieral. Són grans dependents, cuidadors i convivents.

Canvis Procicat: reobren els centres comercials i el 2n curs universitari serà presencial

És la principal mesura que ha anunciat el Procicat, que també amplia l'aforament a piscines i a l'esport interior, i permet colònies de grups bombolla.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera...

Una sentència inclou per primer cop treballadors fixes discontinus en un ERTO

El jutge reconeix aquest dret als empleats de l'hotel Don Juan, de Lloret de Mar, que es troben en aquesta situació.

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.

Transports Canals fa gairebé un any que no treballa. Malauradament, no és cap excepció a Lloret de Mar, on el sector turístic s’ha vist greument afectat per la crisi del coronavirus.

En el cas de Canals, el 16 de març del 2020, va haver de portar a casa, de manera urgent, un grup de 38 estudiants holandesos que feien una estada a Lloret de Mar. Havien de tornar cap a casa perquè s’havia anunciat l’imminent tancament de les fronteres amb l’objectiu de frenar l’expansió del coronavirus. El gerent de l’empresa, Dani Canals, ha recordat que aquell viatge fins a Holanda el van fer amb un vehicle nou, comprat just abans de la pandèmia.

“Per la temporada 2020 teníem posades moltes esperances, per això vam encarregar dos vehicles nous. Un el vam rebre al febrer i, precisament amb aquest, ser l’últim que va circular fins al 2 de juliol”

Dani Canals

Aquesta va ser pràcticament l’última feina que van fer el 2020. L’empresa familiar Transports Canals es va fundar fa gairebé 80 anys i la pandèmia els va enganxar en el seu millor moment, amb bons resultats econòmics, una plantilla de més de trenta treballadors i una flota de vehicles renovada.

Un autocar de Canals del 1997 (Joan Pinell)
Un autocar de Canals del 1997 (Joan Pinell)

L’any passat, en els sis mesos que van de juliol a desembre van tenir la mateixa activitat que en un sol dia de la temporada alta del 2019. La facturació els va caure un 95% i actualment estan completament aturats.

“Del 2 de juliol al 31 de desembre vam fer els mateixos serveis que acostumem a fer amb un dia, o dia i mig, d’una temporada normal d’estiu; un autèntic drama”

Dani Canals

L’altre vehicle que havien encarregat abans de la pandèmia i que van poder adquirir l’estiu passat està guardat en un pàrquing sense matricular a l’espera que l’activitat es reprengui.

“El segon vehicle, que l’havíem de rebre a l’abril, al final el vam anar a buscar al juny i encara no l’hem matriculat; està al garatge a l’espera que tot arrenqui una mica i puguem reiniciar les activitats de forma normal”

Dani Canals

Actualment, de la plantilla només set persones segueixen treballant i la resta estan en ERTO. Tot i així, Dani Canals és optimista, perquè tothom està preparat i il·lusionat per tornar a treballar i amb les noves tecnologies la promoció turística és fàcil. La Setmana Santa ja la donen per perduda, però té totes les esperances posades en l’estiu.  

Per a Dani Canals, és molt dur veure els carrers de Lloret buits. El moviment que va provocar el Rally del cap de setmana passat assegura que va ser una alenada d’optimisme

Dani Canals reclama que s’impulsi un paquet d’ajudes a les companyies. Si no pot ser amb subvencions directes, perquè no hi ha recursos, almenys que sigui amb l’ajornament dels impostos, que les empreses segueixen pagant malgrat no tenir feina.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.