17.2 C
Lloret de Mar
Administrant una vacuna (CSMS)

Jornada de vacunació sense cita prèvia a Lloret, aquest dimarts

Es farà de 8.30 a 12 hores a la Biblioteca i s’adreça a persones majors de 12 anys que tinguin el seu equip d’atenció primària assignat a l’Àrea Bàsica de Salut de Lloret – Tossa.

Administrant una vacuna (CSMS)

Darreres Notícies

Lloret de Mar acull demà dimarts una jornada de vacunació sense cita prèvia. S’adreça a persones majors de 12 anys que tinguin el seu equip d’atenció primària assignat a l’Àrea Bàsica de Salut de Lloret – Tossa, que inclou els CAP de Lloret i El Rieral i el Consultori Local de Tossa de Mar.

La directora de l’ABS Lloret – Tossa, la doctora Cristina Castellà, fa una crida a tothom a vacunar-se perquè les xifres a Lloret, així com al conjunt de la costa gironina, són inferiors a la resta de territori.

“És una situació complexa, però el fet de vacunar-se no contraindica estar de vacances o treballar, els efectes secundaris són molt minsos”

Cristina Castellà

La doctora recorda que vacunar-se és un acte que beneficia a la persona en qüestió, però també al conjunt de la societat. Cristina Castellà recorda que la malaltia afecta a tothom, tant a la gent gran com al jovent, que sovint té seqüeles greus. En aquest sentit, insisteix en què és molt important vacunar-se, perquè encara que hi hagi contagi, els símptomes són molt més lleus.

“La malaltia afecta de forma aguda a qualsevol edat i la infecció en el vacunat és molt més lleu, retallada en el temps i amb molts menys efectes secundaris”

Cristina Castellà

La regidora de Salut Pública, Jennifer Pérez, també remarca que vacunar-se és un acte solidari i apel·la a la responsabilitat de tothom.

“És un acte de solidaritat per protegir-te a tu i per protegir als amics i familiars”

Jennifer Pérez

Els interessats en vacunar-se en aquesta jornada han de complir els següents requisits: no tenir cap cita programada per a la vacunació en cap altre centre; no haver rebut cap dosi de la vacuna; no tenir cap símptoma compatible amb el coronavirus; i no haver passat la Covid-19 o que faci mínim dos mesos que s’ha passat (en aquest cas, hi ha una excepció per als majors de 65 anys, que poden vacunar-se quan hagin passat el període de confinament).

Si es compleixen aquests requisits, els ciutadans s’han de presentar al punt de vacunació amb la targeta sanitària o un document acreditatiu. En el cas dels adolescents d’entre 12 i 15 anys, hauran d’anar acompanyats del pare, mare o tutor legal, amb el document d’identitat o el llibre de família.

La jornada de vacunació sense cita prèvia és demà dimarts, de dos quarts de nou a dotze del matí, a la Biblioteca de Lloret. La previsió és administrar unes 300 dosis.

spot_img

El + Vist