Dimarts, 19 gener 2021
6.3 C
Lloret de Mar
Primera nit amb els carrers pràcticament buits a Lloret de Mar

L’alcalde fa una crida a la responsabilitat ciutadana per frenar la pandèmia

Jaume Dulsat reconeix que el toc de queda limita les llibertats personals, però creu que cal complir-lo de manera estricta per evitar un confinament total.

Primera nit amb els carrers pràcticament buits a Lloret de Mar

Darreres Notícies

Els Mossos alerten d’una onada d’estafes amb les vacunes contra la Covid-19

Les vacunes contra la Covid-19 són gestionades pel Departament de Salut i són gratuïtes.

Es presenta l’oferta formativa del SOM per al primer semestre del 2021

Jordi Orobitg, regidor de Promoció Econòmica, assenyala que la formació està pensada per a gent aturada i també per qui està amb un ERTO.

El CH Lloret rep avui l’Igualada, rival directe per la permanència

El partit es juga aquesta nit, a partir de les 21h, al Pavelló Municipal d’Esports. A porta tancada i es podrà seguir a través d’OK Lliga TV.

El CN Lloret participa en l’Open Internacional de Terrassa amb sis nedadors

Han estat Joel Campmajó, Òscar Garcia, Marialek Márquez, Jaume Pardo, Rut Ruiz i Arnau Carnicero.

El passat agrícola i més desconegut de Lloret de Mar

L'exposició “Lloret, zona agrícola KM 0” neix d’una unió d’esforços entre RALL (l’Associació Recull Rural Artesà de Lloret), l’àrea de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament i l’Arxiu Municipal.

L’alcalde demana responsabilitat i col·laboració als lloretencs i lloretenques per frenar la pandèmia. “La ciutadania el que ha de fer, i no ens en queda una altra, és ser èticament responsable“, diu Jaume Dulsat, que creu que és important complir amb el toc de queda que ha entrat en vigor aquest diumenge a Catalunya i que obliga els ciutadans a un confinament nocturn de deu la nit a sis del matí. 

Dulsat alerta que complir de manera estricta totes les mesures que es vagin aplicant, permetrà evitar un nou confinament total. 

“Arran que la gent ha seguit fent una mica el que considerava, la Generalitat ha hagut d’anar prenent mesures cada cop més exigents. Si no som capaços de vèncer aquesta corba, el que acabarà passant és que tornarem a un confinament total”

Jaume Dulsat

El batlle reconeix que és una mesura que limita la llibertat de les persones, per això és conscient que la decisió no ha estat fàcil per a les autoritats polítiques, que es basen en les propostes dels especialistes

Jaume Dulsat, fa pocs dies al seu despatx (NRLL)
Jaume Dulsat, fa pocs dies al seu despatx (NRLL)

Això sí, l’alcalde considera que el Govern català hauria d’intentar donar més marge a l’hora d’aplicar noves mesures, ja que ahir a la nit encara hi havia moltes incerteses. “Amb una mica més de previsió hauríem de córrer tots una mica menys”, apunta.

De les novetats d’última hora cal destacar que els restaurants que ofereixen servei a domicili podran repartir menjar fins a les deu de la nit; recordem que en un inici havien de deixar de repartir a les nou. Una bona decisió que afecta un sector molt perjudicat

“Crec que no hi ha cap perill de propagació si hi ha gent amb un vehicle que fa repartiment. I això podria ajudar mínimament que subsisteixin una mica els negocis, que no dic a guanyar diners”

Jaume Dulsat

I, finalment, també podran acabar a les deu de la nit els espectacles culturals. Un altre sector, el de la cultura, molt perjudicat per la pandèmia.

“Hem de seguir intentant donar un cop de mà a la cultura que prou problemes està passant ja. per tant, em sembla encertat que fins les deu es pugui mantenir la programació cultural”

Jaume Dulsat

Deixant de banda les excepcions, els establiments han de tancar a les nou del vespre, per donar una hora de marge perquè els clients i treballadors tornin a casa.

Per sortir al carrer entre deu de la nit i sis del matí cal acreditar que és per raons de feina o de força major, com emergències de salut o per tenir cura de familiars dependents. També es permet treure a passejar el gos de 4 a 6 de la matinada, sempre i quan la feina no permeti fer-ho més tard.

L’incompliment del toc de queda es castigarà amb multes que aniran des d’un mínim de 300 euros fins a un màxim de 6.000 per als casos de reincidència o desobediència.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".