Dimarts, 2 març 2021
10.6 C
Lloret de Mar
La regidora de Serveis Econòmics, al ple del mes de juny (NRLL)

L’Ajuntament pujarà l’IBI als pisos que portin dos anys buits

Aquesta tarda, el ple és previst que aprovi la congelació de totes les ordenances fiscals per al 2021, excepte l'IBI per als pisos buits, que s'incrementarà quan portin dos anys sense que ningú hi visqui.

La regidora de Serveis Econòmics, al ple del mes de juny (NRLL)

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

L’Ajuntament de Lloret de Mar dona suport a impulsar una Llei d’Amnistia

Així s'ha aprovar arran d'una moció de Junts per Lloret i ERC, amb el suport de Força Lloret i l'abstenció dels regidors no adscrits. Cs, Lloret en Comú i PSC, molt crítics, hi han votat en contra.

Lloret tindrà un Consell Municipal de les Arts i la Cultura

Així s'ha aprovat per unanimitat al ple d'aquest dilluns amb l’objectiu d'enfortir l’activitat i el teixit cultural de la població i la seva projecció cap a l’exterior.

Les terrasses hauran de tancar-se a la una, excepte en les zones turístiques

És una de les principals novetats de l'ordenança de via pública, que aquest dilluns s'ha aprovat de manera definitiva.

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

L’Ajuntament congelarà les ordenances fiscals per al 2021. Només hi haurà una petita modificació de l’Impost de Béns i Immobles (IBI) per a aquells habitatges que s’acrediti que porten més de dos anys buits. Així es preveu que s’aprovi al ple d’aquesta tarda.

La regidora de Serveis Econòmics, Lara Torres, remarca que l’increment de l’IBI no afectarà la gran majoria de la població, ja que es destina només a aquells habitatges que porten molt de temps buits. L’objectiu, diu, és evitar que hi hagi habitatges lliures a Lloret.

La mesura ja s’havia d’aplicar per aquest 2020, però no va ser possible i ara han decidit tirar-la endavant per poder cobrar aquest increment de l’IBI com abans millor. Cal tenir en compte que per aplicar la pujada, abans s’ha d’acreditar que fa 24 mesos que ningú no viu a l’habitatge; per tant, no es podrà començar a cobrar fins d’aquí a tres anys.

Pel que fa a la resta d’ordenances fiscals, com hem dit, es congelen. La regidora reconeix que un increment dels impostos i taxes hauria ajudat a tenir més pressupost per al 2021, però és conscient que la situació és molt complicada i que cal ajudar la ciutadania en tot el que sigui possible. En aquesta línia, de cara al pressupost de l’any que ve, a més, caldrà destinar una bona quantitat de diners a ajudar les persones que més ho necessitin.

Els impostos i taxes municipals de l’any que ve es debatran al ple municipal d’avui dilluns, que començarà a dos quarts de cinc de la tarda. Com en l’última ocasió, es farà de manera virtual i es podrà seguir a través del Facebook Live i de la pàgina web de la ràdio. La baixa qualitat del so fa impossible que el poguem retransmetre a través del canal convencional de l’FM.

- Publicitat -

El + Vist

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica