Dimarts, 24 novembre 2020
5.8 C
Lloret de Mar
La regidora de Serveis Econòmics, al ple del mes de juny (NRLL)

L’Ajuntament pujarà l’IBI als pisos que portin dos anys buits

Aquesta tarda, el ple és previst que aprovi la congelació de totes les ordenances fiscals per al 2021, excepte l'IBI per als pisos buits, que s'incrementarà quan portin dos anys sense que ningú hi visqui.

La regidora de Serveis Econòmics, al ple del mes de juny (NRLL)

Darreres Notícies

Resignació per les restriccions, però ganes de tornar a obrir per part de la restauració

El representant del sector assenyala que és "un petit pas", però "ni molt menys hi ha satisfacció absoluta".

Dulsat: “Cal fer les coses al màxim de bé per evitar un pas enrere en la lluita contra la Covid-19”

En el primer dia de desescalada, l'alcalde remarca que cal que tothom actuï correctament a títol particular, perquè la responsabilitat individual té conseqüències col·lectives.

Els clubs i entitats esportives tornen aquest dilluns als entrenaments

Les instal·lacions esportives a l'aire lliure tenen un aforament màxim del 50%, mentre que les d'interior tenen un 30%.

S’allarga la recollida d’aliments a Lloret fins a Nadal

A més, l'Ajuntament i Càritas també han decidit ampliar els punts de recollida: a banda del CDA, també es poden deixar productes a l'església i a la Policia Local.

Esgotades les 6.000 targetes de la campanya ‘Compra a Lloret’

Els diners de les targetes es poden gastar en diversos comerços i locals de restauració de Lloret fins al 15 de gener.

L’Ajuntament congelarà les ordenances fiscals per al 2021. Només hi haurà una petita modificació de l’Impost de Béns i Immobles (IBI) per a aquells habitatges que s’acrediti que porten més de dos anys buits. Així es preveu que s’aprovi al ple d’aquesta tarda.

La regidora de Serveis Econòmics, Lara Torres, remarca que l’increment de l’IBI no afectarà la gran majoria de la població, ja que es destina només a aquells habitatges que porten molt de temps buits. L’objectiu, diu, és evitar que hi hagi habitatges lliures a Lloret.

La mesura ja s’havia d’aplicar per aquest 2020, però no va ser possible i ara han decidit tirar-la endavant per poder cobrar aquest increment de l’IBI com abans millor. Cal tenir en compte que per aplicar la pujada, abans s’ha d’acreditar que fa 24 mesos que ningú no viu a l’habitatge; per tant, no es podrà començar a cobrar fins d’aquí a tres anys.

Pel que fa a la resta d’ordenances fiscals, com hem dit, es congelen. La regidora reconeix que un increment dels impostos i taxes hauria ajudat a tenir més pressupost per al 2021, però és conscient que la situació és molt complicada i que cal ajudar la ciutadania en tot el que sigui possible. En aquesta línia, de cara al pressupost de l’any que ve, a més, caldrà destinar una bona quantitat de diners a ajudar les persones que més ho necessitin.

Els impostos i taxes municipals de l’any que ve es debatran al ple municipal d’avui dilluns, que començarà a dos quarts de cinc de la tarda. Com en l’última ocasió, es farà de manera virtual i es podrà seguir a través del Facebook Live i de la pàgina web de la ràdio. La baixa qualitat del so fa impossible que el poguem retransmetre a través del canal convencional de l’FM.

SEGUEIX-NOS

5,200SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
13,061FansSeguir
- Publicitat -

El + Vist

La Policia de Lloret investiga l’actuació d’uns agents durant la detenció d’un lladre

Els fets van tenir lloc cap a les set del vespre de diumenge arran d'un furt en un supermercat del carrer de Joan Baptista Llambert.

Dos detinguts per cultivar marihuana en una masia de Lloret de Mar

Els mossos han comissat 932 plantes i 1.040 esqueixos repartits en diverses estances de la casa.

La policia local de Llagostera deté quatre lladres que fugien des de Lloret de Mar

Després de rebre l'alerta, en coordinació amb els Mossos d'Esquadra, els agents van poder aturar la fugida en cotxe i detenir tots els seus ocupants. Va passar diumenge, pels voltants de les quatre de la tarda.