17.6 C
Lloret de Mar
Tots els premiats de la Festa de la Cultura Lloretenca 2019

L’associació Aurora rep el guardó Sa Gavina, per la seva tasca a favor de les dones

Es tracta del màxim guardó que s'atorga a Lloret de Mar en l'àmbit de les arts i les lletres.

Tots els premiats de la Festa de la Cultura Lloretenca 2019

Darreres Notícies

L’associació de dones l’Aurora ha rebut el guardó Sa Gavina aquest diumenge a la Festa de la Cultura Lloretenca. Es tracta de la màxima distinció en l’àmbit de les arts i les lletres de la vila, un reconeixement que es guarda en secret, el qual s’ha lliurat al final d’una vetllada que ha omplert el teatre municipal de gom a gom.

El Sa Gavina s’ha lliurat a una entitat creada al 2005 i que des de llavors ha dut a terme una trajectòria incansable a favor de les dones: formentar la participació de les dones en tots els àmbits de la vida, treballar per la igualtat entre homes i dones, realitzar estudis, treballs i activitats que analitzin la situació de la dona i proposar-hi solucions.

Membres de l’Aurora

Aquesta associació ha anat consolidant un calendari important d’activitats anuals: estan gestionant i dinamitzant el Banc del Temps a Lloret de Mar amb tallers i activitats de tota mena i estan aconseguint que, cada vegada més, les diades internacionals contra la violència de gènere tinguin més ressò.

El Sa Gavina ha estat el guardó més esperat de la Festa de la Cultura Lloretenca, que ha arribat a la 15a edició. La vetllada ha permès lliurar els Premis Vila de Lloret (centrats en la temàtica dels viatges, amb prop de 200 treballs a concurs), els guardons sobre blogs i el Joan Llaverias de contes infantils il·lustrats.

Dins dels Vila de Lloret, el premi més ben dotat econòmicament, amb 1.000 euros, és el de narrativa en categoria adulta. S’ha atorgat a Carles Ribas (Sant Gregori), per ‘Tocada per les llums del nord’. Mentre que en poesia el guanyador ha estat Ramon Obiol (Sant Carles de la Ràpita) per ‘Una rodamón de l’amor”.

En l’apartat de narrativa, categoria de primària, cicle mitjà, el guardonat ha estat Kevin Domínguez, de l’escola Esteve Carles, amb “Viatge a Saturn”, mentre que el premi de poesia de primària, cicle mitjà, ha estat “Un viatge ideal” d’Ivet Arandía, de l’Institut-Escola.

El premi de narrativa en la categoria de primària, cicle superior, ha estat per a Laia Jordi, de l’escola Àngels Alemany, mentre que el premi de poesia ha estat per a Micaela Albanesi, amb “Una llàgrima al mar”, de l’escola Immaculada Concepció.

En educació secundària, el premi de narrativa ha recaigut sobre Carla Robles, de l’IES Rocagrossa, pel treball titulat “Records Viatgers”. I el de poesia ha estat per a Maria Soriano, amb “El viatge més llarg de la vida”, de l’IES Rocagrossa.

Pel que fa al premi als millors blogs sobre literatura, ha estat per a Sandra Freijomil (Barcelona) pel blog www.sandrefreijomil.com, i el millor blog de viatges ha estat per a Mireia Peña (Sant Vicenç dels Horts), amb www.lamivoltantpelmon.cat

Finalment, el premi al millor post sobre Lloret recau sobre Nuria Segovia (Sant Vicenç dels Horts) amb l’article “Ruta Indiana por Lloret de Mar” publicada a www.mueroporviajar.com.

“Gran Troballa” és el treball guanyador del premi Joan Llaverias de contes infantils il·lustrats. Les autores són les lloretenques Núria Draper i Raquel Soriano.

Raquel Soriano i Núria Draper

La vetllada ha permès fer un seguit de reconeixements a escriptors i una entitat que han publicat llibre durant el 2018. Han estat Joan Domènech, Jordi Soliguer, Josep Lluís Casanovas, Irene Soler, Victoria Cuesta Prieto, Frans Gallardo, Samuel Mordoh i Montphoto.

Els autors, reconeguts

També s’han reconegut els mèrits del fotògraf José Luís Lagares, l’entitat Amargura Cultura i s’ha tingut un record per als desapareguts Melcior Puigvert i Jordi Baltrons.

spot_img

El + Vist