16.5 C
Lloret de Mar
Els voluntaris de la neteja

35 quilos de deixalles, entre les quals 5.000 cigarretes, recollides en la campanya ‘El mar és una joia’

La neteja, tant del fons marí com de la platja de Fenals, es va fer diumenge passat impulsada per la Joieria Grau amb la col·laboració de Xatrac i altres entitats.

Els voluntaris de la neteja

Darreres Notícies

35 quilos de deixalles es van recollir a la neteja que es va fer diumenge a la platja de Fenals. Entre els productes que es van poder catalogar, hi ha 100 palets de xupa xups, 50 culleretes de gelat, 60 canyetes de refresc, 70 petards, 50 palets de gelats, 3 quilos de tovalloletes i, el més remarcat, fins a 5.000 burilles de cigarretes.

Un dels responsables de Xatrac, Santi Escartín, remarca que és preocupant que hi hagi tants residus que es llancen a la platja mateix, com són les cigarretes.

Voluntaris comptant cigarretes (Xatrac)

En aquest sentit, el biòleg marí insisteix en què caldria prendre mesures dràstiques contra les accions incíviques que contaminen tant l’entorn natural. Tot i així, està molt content de la participació, amb una cinquantena de persones que van col·laborar amb la neteja.

La neteja la va impulsar la Joieria Grau, que ha comptat amb la col·laboració de diferents entitats, com Xatrac. Santi Escartín creu que és un exemple a seguir en el sector privat.

La neteja es va dur a terme de manera paral·lela a Blanes i els organitzadors esperen que la iniciativa serveixi per conscienciar la ciutadania.

D’altra banda, Santi Escartín ha recordat que els dissabtes de setembre organitzen sortides d’snorkel o d’immersió lleugera dins del programa Lloret Nature. I convida a tothom a participar-hi, inclosos els veïns de la vila.

Les sortides d’snorkel es fan cada dissabte al matí, de deu a dotze, des de la Casa del Mar i el preu és de 10 euros, que inclou el material.

spot_img

El + Vist