13.1 C
Lloret de Mar
Els voluntaris de la neteja

35 quilos de deixalles, entre les quals 5.000 cigarretes, recollides en la campanya ‘El mar és una joia’

La neteja, tant del fons marí com de la platja de Fenals, es va fer diumenge passat impulsada per la Joieria Grau amb la col·laboració de Xatrac i altres entitats.

Els voluntaris de la neteja

Darreres Notícies

La vacunació contra la Covid a Lloret és pràcticament diària aquest mes de maig

Des de fa unes setmanes, la Casa de la Cultura serveix com a seu de vacunació per als veïns i veïnes de més de 70 anys, que reben la dosi de Pfizer.

Genís Roca: el sector cultural ha de fer xarxa per aprofitar les oportunitats postCovid

El president de Fundacio.cat i expert en Internet s'adreçarà avui (19h) a les entitats i associacions de Lloret, dins del cicle de xerrades que organitza l'Ajuntament.

L’AMPA de l’institut Rocagrossa fa classes d’informàtica per a adults

L'activitat s'adreça a tothom, per donar eines per fer tràmits habituals a Internet, enviar emails o fer servir aplicacions relacionades amb els centres educatius dels fills.

El Teatre obté el distintiu de la Generalitat com a “Espai de cultura responsable”

Aquest distintiu acredita els espais i equipaments culturals que adopten protocols sanitaris per prevenir la Covid-19 i que es comprometen a adoptar programes d’inclusió social.

El Club Hoquei Lloret cau derrotat per 9 a 4 a la pista del Noia

Es tracta d’un encontre que es va ajornar setmanes enrere, per un cas positiu de Covid-19 en l’equip rival. Feia un mes que els lloretencs no jugaven un partit.

35 quilos de deixalles es van recollir a la neteja que es va fer diumenge a la platja de Fenals. Entre els productes que es van poder catalogar, hi ha 100 palets de xupa xups, 50 culleretes de gelat, 60 canyetes de refresc, 70 petards, 50 palets de gelats, 3 quilos de tovalloletes i, el més remarcat, fins a 5.000 burilles de cigarretes.

Un dels responsables de Xatrac, Santi Escartín, remarca que és preocupant que hi hagi tants residus que es llancen a la platja mateix, com són les cigarretes.

Voluntaris comptant cigarretes (Xatrac)

En aquest sentit, el biòleg marí insisteix en què caldria prendre mesures dràstiques contra les accions incíviques que contaminen tant l’entorn natural. Tot i així, està molt content de la participació, amb una cinquantena de persones que van col·laborar amb la neteja.

La neteja la va impulsar la Joieria Grau, que ha comptat amb la col·laboració de diferents entitats, com Xatrac. Santi Escartín creu que és un exemple a seguir en el sector privat.

La neteja es va dur a terme de manera paral·lela a Blanes i els organitzadors esperen que la iniciativa serveixi per conscienciar la ciutadania.

D’altra banda, Santi Escartín ha recordat que els dissabtes de setembre organitzen sortides d’snorkel o d’immersió lleugera dins del programa Lloret Nature. I convida a tothom a participar-hi, inclosos els veïns de la vila.

Les sortides d’snorkel es fan cada dissabte al matí, de deu a dotze, des de la Casa del Mar i el preu és de 10 euros, que inclou el material.

- Publicitat -

El + Vist

La Xarxa Europea de Jardins Històrics segueix creixent amb noves adhesions i més jardins interessats

Aquest dijous s'ha celebrat l'assemblea, en què s'han aprovat les adhesions de jardins de Grècia, Alemanya i Polònia. A més, s'hi ha de diferents punts de l'Estat espanyol i d'Eslovènia i Finlàndia que també han mostrat el seu interès.