12.2 C
Lloret de Mar

Abertis adjudica la prolongació de la C-32 fins a Lloret de Mar a l’empresa Dragados

Aquesta empresa és propietat d'ACS, que, juntament amb Atlantia, va adquirir Abertis el novembre passat.

Cartell que anuncia les obres de l'autopista
Cartell que anuncia les obres de l'autopista

Darreres Notícies

Abertis ha adjudicat el perllongament de la C-32 a fins a Lloret de Mar a l’empresa Dragados per un import de més de 65 milions d’euros (IVA inclòs). Segons publica Diari de Girona, aquesta empresa és propietat d’ACS, que, juntament amb Atlantia, va adquirir Abertis el novembre passat.

servicios profesionales jimenez

El diari explica que la C-32 és una concessió de la Generalitat i, per tant, la licitació i adjudicació s’hauria de fer a través d’un procés públic. Recordem que els treballs preveuen la construcció d’un tram de 6,7 quilòmetres d’un carril per sentit i un tercer carril reversible, segons les necessitats del trànsit. A més, el projecte també preveu dos túnels i cinc viaductes. L’actuació s’haurà de desenvolupar en un termini de 26 mesos.

La primera licitació per fer el perllongament es va fer el passat 2016, però el juliol de l’any següent el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va suspendre cautelarment l’execució de les obres arran del recurs de diferents entitats que consideraven que l’estudi informatiu, segons el qual es va aprovar la declaració ambiental l’any 2000, no es podia aplicar al projecte perquè s’havia canviat el traçat.

El segon intent es va produir el març del 2018, quan la Generalitat va iniciar de nou tota la tramitació administrativa per fer el perllongament de la C-32 des de Blanes fins a Lloret de Mar sense haver canviat el traçat. El Departament de Territori i Sostenibilitat va anul·lar el procés que s’havia iniciat el 2000, que va acabar amb l’aprovació definitiva del projecte el 2016 i que el TSJC va decidir suspendre cautelarment. Paral•lelament, el desembre passat, la plataforma Aturem la C-32 va presentar un nou contenciós administratiu contra l’estudi informatiu del Govern català aprovat el març de 2018 per allargar la carretera.

Recordem que, malgrat l’oposició de les entitats ecologistes, fa menys d’un mes van començar les obres prèvies i fa pocs dies la Generalitat va iniciar els tràmits per expropiar les més de 200 finques afectades amb les obres.

spot_img

El + Vist