El lleure inclusiu pretén integrar les persones amb discapacitat intel·lectual a dins de la comunitat en un entorn normalitzat habitual. Qui treballa en aquesta línia és Aspronis.
Coincidint amb l’exposició que l’entitat té muntada a la Casa de la Cultura aquest mes de febrer, demà dimecres es farà una xerrada sobre el lleure inclusiu. Marina Gómez, directora d’Habitatges a Aspronis, argumenta que el lleure inclusiu és un dret de les persones.
Aspronis fa temps que va apostar pel model de qualitat de vida dels seus usuaris, és a dir, considera que totes les dimensions en les que es mou una persona s’han de poder treballar i millorar. La metodologia que segueix per fer-ho realitat es basa en una planificació centrada en la persona.
Amb prop de 50 anys de trajectòria, Aspronis atén en l’actualitat més de 400 usuaris de la comarca de la Selva i del nord del Maresme. Els 350 treballadors de la plantilla treballen per aconseguir que les persones amb discapacitat intel•lectual puguin tenir una vida el més normalitzada possible. Precisament, totes les activitats que du a terme l’entitat estan reflectides a l’exposició que es pot visitar aquest mes a la Casa de la Cultura.
La xerrada sobre el lleure inclusiu es farà demà dimecres, a dos quarts de vuit del vespre, a la sala polivalent de la biblioteca.