4.9 C
Lloret de Mar

Aturem la C-32 presenta un recurs contra els nous estudis per allargar l’autopista fins a Lloret

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat afirma que "el projecte continua endavant" i confia en què la via judicial acabi aviat.

Fi de l'actual C-32 a Blanes
Fi de l'actual C-32 a Blanes

Darreres Notícies

Aturem la C-32 ha presentat un nou recurs contenciós administratiu contra l’estudi informatiu del govern català aprovat el passat mes de març per tal d’allargar l’autopista fins a Lloret de Mar.

Segons la plataforma, aquest informe podria donar peu a engegar un projecte paral·lel de prolongació de la carretera al marge de la proposta inicial, que ha quedat suspesa cautelarment per un jutge.

Un dels portaveus de la plataforma, Joan Mora, assenyala que “la Generalitat vol esquivar la suspensió amb un nou estudi que diu que resol els problemes i nosaltres no hi estem d’acord”.

De fet, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat la petició de la Generalitat per aixecar aquesta suspensió de les obres. El govern català creu que amb el nou informe ambiental ja queda resolt el principal motiu pel qual s’aturaven les obres, però el jutge ha optat per mantenir la suspensió.

Amb aquests tràmits, el litigi judicial per evitar l’allargament de la carretera C-32 fins a Lloret de Mar segueix més actiu que mai. La plataforma contrària al projecte qualifica els moviments del govern català d’estratègia de desgast per tal d’aconseguir la prolongació de la carretera.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat es mostra confiat en poder desencallar aviat les obres de la C-32 fins a Lloret de Mar.

Una de les infraestructures que quedarà pendent a les comarques gironines és l’allargament de la C-32 fins a Lloret de Mar. De moment, la plataforma Aturem la C-32 ja ha presentat un nou contenciós administratiu en contra del nou projecte que aquest març va aprovar el govern català. De tota manera, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha avançat que “el projecte continua endavant” i confia en què la via judicial acabi aviat.

Gavín ha explicat que el govern català veu l’obra “totalment necessària” perquè milloraria el territori. A més, el secretari ha detallat que la prolongació també tindria millores ambientals perquè hi hauria una “reducció d’emissions de CO2” perquè no hi hauria tants de cotxes aturats com hi ha actualment.

A més, Gavín ha explicat que el procés judicial que va emprendre la plataforma Aturem la C-32 va obligar al Departament a replantejar el projecte de nou i ara han desenvolupat un nou estudi ambiental que milloren “l’encaix paisatgístic” de la nova autopista perquè s’amplien alguns túnels i es redueix l’impacte ambiental. Per això ha conclòs que la nova proposta és “millor” que la que el TSJC va suspendre cautelarment.

El secretari ha convidat al col·lectiu a mirar el nou estudi informatiu. De fet, Gavín ha assegurat que han fet tots els tràmits de nou “precisament perquè no se’ns acusés de refer un projecte anul·lat” per una sentència judicial.

Per últim, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat ha afirmat que hi ha una “opinió molt majoritària” a favor de l’allargament i que cal que el govern treballi per atendre aquestes majories. “A partir d’aquí, hem de fer-ho amb la major delicadesa” per aquells qui no hi estan a favor, ha reblat Isidre Gavín.

spot_img

El + Vist