Dilluns, 18 gener 2021
7.5 C
Lloret de Mar
Logotip de l'entitat

Celíacs de Catalunya farà una xerrada per assessorar els establiments que vulguin l’acreditació

Un reconeixement que acredita que serveixen aliments sense gluten als seus clients. La xerrada, organitzada per Lloret Turisme, es farà demà a les 10 hores, a la biblioteca.

Logotip de l'entitat

Darreres Notícies

L’esport de Lloret es mobilitza per dir ‘ja n’hi ha prou’ i reivindicar el retorn de la pràctica esportiva

Els assistents han aclamat la tornada a la pràctica esportiva i han protestat pel tracte que està rebent l'esport per part de les administracions.

El Govern deixa sense efecte la convocatòria del 14-F i anuncia les eleccions per al 30 de maig

El govern firma el decret d'ajornament de les eleccions del 14F "perquè ningú hagi de renunciar al dret a vot".

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar inicia la vacunació contra la Covid-19

S’han vacunat un total de 60 pacients i també rebran la primera dosi un total de 55 professionals, entre aquest dijous i divendres.

S’obre el termini per optar als horts de Can Ribalaigua

Els poden demanar únicament les persones empadronades a Lloret i les autoritzacions tenen una vigència de quatre anys.

Lloret de Mar fa un altre pas endavant per convertir-se en una destinació referent per a persones celíaques. Demà al matí es farà una xerrada adreçada als establiments del municipi -com hotels, restaurants i bars, però també fleques i botigues.

La intenció és explicar-los quins són els passos que han de seguir per poder acreditar que serveixen aliments sense gluten als seus clients. Josep Brossa, tècnic de seguretat alimentària de l’associació de Celíacs de Catalunya, matisa que per aconseguir el certificat n’hi ha prou amb oferir alguns aliments sense gluten, sempre i quan sigui amb garanties.

La xerrada servirà per presentar l’Associació de Celíacs de Catalunya i els seus dos projectes principals: un destinat a l’acreditació del sector de la restauració, és a dir, als hotels, restaurants i càterings; i l’altre, un projecte nou anomenat Espai Oferta Sense Gluten, per acreditar els petits establiments que ofereixen producte envasat.

Josep Brossa creu que obtenir el certificat de l’associació de Celíacs de Catalunya beneficia els establiments perquè aporta un grau elevat de confiança a les persones que no poden consumir gluten, tant si són al·lèrgics com si són intolerants.

L’acte de demà l’organitza Lloret Turisme amb la voluntat d’incrementar el nombre d’establiments acreditats a la destinació. De moment, n’hi ha dos: l’hotel Anabel i el Gnomo Park. I n’hi ha dos més en procés d’acreditació: PdePà i GHT Hotels.

La xerrada, que es farà demà divendres, a les deu del matí a la sala polivalent de la biblioteca, està oberta a tot tipus d’establiments, però requereix inscripció prèvia al correu electrònic bpous@lloret.cat.

Recordem que, segons l’Associació Celíacs de Catalunya, un 1% de la població a nivell mundial és celíaca. A Catalunya, la xifra s’eleva a 75.000 persones, mentre que a l’Estat espanyol és de més de 450.000. A Europa, es calcula que hi ha 7 milions i mig de celíacs, tot i que s’estima que el 80% dels casos no estan diagnosticats. A més a més, l’entitat remarca que cal tenir en compte que entre un 6 i un 8% de la població és intolerant al gluten.

Signatura del conveni (NRLL)

A finals de febrer, l’Ajuntament va signar un conveni de col·laboració amb l’Associació de Celíacs de Catalunya. Ara es fa un altre pas endavant, amb aquesta xerrada per assessorar el sector.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

Força Lloret demana la retroactivitat en el pagament de les beques menjador

El grup municipal a l’oposició considera que la gestió d’aquestes ajudes no ha estat encertada i assenyala que la convocatòria s’ha fet tard, provocant que els beneficiaris només puguin gaudir-les a partir del mes de febrer.