15.6 C
Lloret de Mar
La gent ja comença a passejar per la Fira dels Americanos, avui a Lloret

Daiquiris, música cubana i ambientació del segle XIX, entre les 40 propostes del certamen indià

Són els ingredients de la 6a Fira dels 'Americanos', que ocupa el centre de Lloret fins aquest diumenge.

La gent ja comença a passejar per la Fira dels Americanos, avui a Lloret

Darreres Notícies

A les 12 del mgidia ha obert portes el bar El Floridita, lloc de parada obligada a la Fira dels Americanos, que s’allarga fins diumenge a Lloret. Es recrea el famós establiment que l’indià Constantí Ribalaigua va muntar a la Havana, a Cuba, des d’on va crear i va fer famosos els daiquiris.

Es tracta d’un dels còctels més demanats i servits aquests dies. Una beguda lleugera i refrescant, nascuda al 1817 amb rom, sucre i llimona, que en Constantí va perfeccionar amb gel picat i marrasquino anys després, tal i com recorda Josep Franch, gerent de l’associació de Bars i Restaurants.

El Floridita servirà aquests dies a Lloret un munt de daiquiris, altres còctels i tot tipus de begudes. L’establiment obre d’avui a diumenge, de les 12 del migdia fins a mitjanit, a la plaça de la Vila.

Un altre element imprescindible a la Fira dels Americanos és la música. L’escenari que presideix el certamen comptarà constantment amb grups i animadors que ballaran i cantaran salsa, rumba i altres estils de música cubana, segons l’organitzador Armand Garralaga.

Hi haurà concerts tant aquest divendres, com dissabte i diumenge. Tots seran d’estil cubà, en què –entre d’altres- actuaran els Unión Habanera, els Mixael and Su Team Barcelona i els Arturo y la Máquina del sabor.

Si la Fira dels Americanos l’organitza l’Ajuntament, també comptem a Lloret amb iniciativa privada que recorda aquests dies les arrels indianes de la vila.

Es tracta de l’hotel Delamar, totalment transformat i especialment inspirat en la història personal d’una avantpassada cubana del segle XIX de la família Frigola. La directora de l’establiment, Anna Castán, anuncia que avui fan una festa per a les agències de viatges. Hi haurà sorpreses, d’estil indià.

Amb una inversió de 5,5 milions d’euros, l’establiment –que va obrir fa 15 dies- ha passat de 3 a 4 estrelles. En aquesta nova etapa, el Delamar pretén repensar el concepte tradicional d’hotel de platja i s’adreça al públic adult.

spot_img

El + Vist