7.2 C
Lloret de Mar

Detinguts dos homes relacionats amb el segrest d’un veí de Lloret l’any passat

El van tenir retingut durant 12 dies a Cervelló i Toledo, i pels mateixos fets ja es van detenir cinc persones el 2017, quan es va alliberar la víctima.

Cotxe dels Mossos d'Esquadra
Cotxe dels Mossos d'Esquadra

Darreres Notícies

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes relacionats amb el segrest d’un veí de Lloret el juny de l’any passat. El van tenir retingut durant 12 dies a Cervelló i Toledo, i pels mateixos fets ja es van detenir cinc persones el 2017, quan es va alliberar la víctima.

servicios profesionales jimenez

A més, investiguen un tercer home de nacionalitat equatoriana per haver donat suport logístic als segrestadors, tot i que en la nota enviada pels Mossos d’Esquadra s’especifica que un cop va declarar es va veure clar que li havien sostret la targeta de crèdit i la van utilitzar per fer pagaments.

Pel que fa als arrestats, de nacionalitat espanyola i colombiana, un va participar directament en el trasllat del segrestat i va ser l’encarregat de custodiar la víctima a Toledo, mentre que l’altre la va custodiar durant els cinc dies que va ser retinguda a Catalunya.

Repàs dels fets

Els fets es remunten al mes juny del 2017, quan una dona es va presentar a la comissaria de Lloret de Mar per denunciar que havia rebut una trucada, des del telèfon del seu marit, d’un home que reivindicava el segrest del seu marit i que li reclamava un rescat d’1,5 milions d‘euros si volia que l’alliberessin amb vida.

Ràpidament es va activar la Unitat Central de Segrests i Extorsions dels Mossos d’Esquadra que es va fer càrrec de la investigació i de l’assessorament als familiars, a més d’informar-ne immediatament al Jutjat de Blanes, per sol•licitar les mesures urgents per localitzar la víctima i els autors del segrest.

Les indagacions van concloure que el segrest l’havia dut a terme un grup criminal experimentat format principalment per membres de l’Europa de l’est. Els agents van saber que havien canviat l’ostatge d’ubicació en diverses ocasions i que disposaven de coneixements tècnics amb l’objectiu d’evitar ser identificats per la policia.

Fruit de la investigació els agents van determinar que “la veu” dels segrestadors se situava a Madrid i que la víctima podria estar retinguda en una zona sense determinar entre Madrid i Toledo. Per aquest motiu es va establir un equip conjunt d’investigació amb la Policia Nacional amb seu a Madrid.

El dimecres 21 de juny, avui fa just un any, els investigadors van aconseguir identificar una part dels integrants de la banda. L’endemà els segrestadors es van posar en contacte amb la família per donar-los un ultimàtum: o feien el pagament o matarien l’ostatge. L’intercanvi s’havia de fer el mateix dia a la tarda a l’aparcament d’un hotel de l’autopista que va de Madrid a Toledo.

Davant aquests fets els policies van establir el mateix dia un dispositiu policial conjunt per poder alliberar l’ostatge de la manera més segura possible i poder detenir els segrestadors. Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional van acompanyar al germà de la víctima des de Barcelona a Madrid on havia de fer el pagament del rescat.

Paral•lelament, el mateix dia 22 al matí, els policies van localitzar el vehicle d’un dels sospitosos a Toledo, a la localitat de Casarubios del Monte. Els agents van detectar diversos membres del grup mentre feien comprovacions i vigilàncies als voltants d’un immoble del carrer de la Vila.

Pels volts de les tres de la tarda, unes hores abans de la cita per a fer l’intercanvi, van observar com intentaven introduir a la part posterior d’una furgoneta a la víctima, asseguda en una cadira de rodes. Però ràpidament van desistir de l’acció, possiblement en sospitar que podia haver-hi presència policial a la zona i van intentar tornar a amagar-se dins l’immoble.

Aleshores els caps de l’operatiu van decidir detenir els segrestadors per evitar eventuals represàlies per a l’ostatge. La ràpida acció policial va permetre rescatar la víctima sana i estalvia, a més d’arrestar tots els membres del grup, tret d’un que va aconseguir escapar per la teulada d’un edifici annex.

La víctima, que va ser traslladada a l’hospital de Móstoles parcialment inconscient com a conseqüència de les drogues que el grup li havia subministrat, no presentava més lesions que les contusions provocades pels cops rebuts i ferides als canells produïdes per les lligadures.

El 23 de juny es van fer tres entrades i registres en domicilis dels segrestadors i en un d’ells es va localitzar i detenir el membre de la banda que havia fugit el dia anterior i també es va intervenir cocaïna, cabdells de marihuana i glans d’haixix.

La víctima, un cop es va recuperar de l’efecte de les drogues, va explicar als investigadors que el dia 12 de juny va ser assaltada per diversos individus vestits amb armilles de policia quan tornava en cotxe a casa seva a Lloret de Mar. Els assaltants el van colpejar i després el van drogar i tapar els ulls. A continuació el van introduir a punta de pistola al maleter d’un cotxe.

Els assaltants el van portar fins a un primer amagatall on el van tenir retingut entre tres i quatre dies. La víctima estava totalment desorientada com a conseqüència del subministrament constant de barbitúrics i benzodiazepines i dels cops que havia rebut. Passats uns dies, els segrestadors van subministrar-li més drogues i el van traslladar a un pis d’una zona entre Madrid i Toledo.

El cap de la banda, un home de nacionalitat romanesa que actualment estava cursant estudis de medicina en una universitat de Madrid, és qui subministrava els medicaments hipnòtics a la víctima. Aquest home havia publicat diversos anuncis on s’oferia per fer d’actor i model.

spot_img

El + Vist