Divendres, 22 gener 2021
11 C
Lloret de Mar
Saracíbar, Jávega i Khalsa, a la ràdio

Diumenge s’inaugura a Lloret una gurdwara, el temple dels sikh

El sikhisme és una religió nascuda entre l’Índia i el Pakistan, amb uns 25 milions de fidels arreu del món. A Catalunya, n’hi ha uns 12.000; i a Lloret, prop de 500.

Saracíbar, Jávega i Khalsa, a la ràdio

Darreres Notícies

El CH Lloret juga aquest diumenge contra el Taradell

Immersos en la zona de descens, els homes de Xavi Albet disputen un nou partit vital en les seva lluita per la permanència.

Avui hi ha jornada de donació de sang al Teatre

La campanya ha començat aquest dijous al centre cívic del Rieral, on es van recollir 50 donacions, set de les quals per primer cop, i 3 oferiments (donacions que per una raó o altre no es poden efectuar), a més d'una referència de donació de medul·la òssia.

Jaume Dulsat censura el posicionament de Junts, a Tossa de Mar, davant la negativa de l’ampliació de la C32

El candidat al PdeCat per Girona i alcalde de Lloret considera que és "una incoherència i irresponsabilitat" girar l'esquena al projecte.

Que el passeig estigui obert als taxis o que hi neixi un carril bici, propostes per a la mobilitat a la zona

L'Ajuntament ja ha començat les reunions amb veïns, entitats i gremis per copsar l'opinió de tots els sectors sobre com ha de ser la mobilitat al passeig marítim.

Lloret en Comú reclama una solució per millorar l’estat dels antics apartaments Bravapark

La formació ha presentat una moció al ple de dilluns vinent per demanar al consistori que faci pressió a la propietat i que no descarti la possibilitat d'expropiar la finca.

Aquest diumenge s’inaugura a Lloret una Gurdwara, és a dir, un lloc de culte per als sikh. El sikhisme és una religió nascuda entre l’Índia i el Pakistan, amb uns 25 milions de fidels arreu del món. A Catalunya, n’hi ha uns 12.000; i a Lloret, prop de 500.

El portaveu de la comunitat sikh a Catalunya, Gangandeep Singh Khalsa, demana a la població que no s’alarmi per l’obertura d’aquest temple i convida els veïns a conèixer la religió sikh de prop. A més, remarca que els sikhs ho són per convenciment, mai per obligació. Se’ls reconeix perquè mai no es tallen els cabells –ni cap pèl del cos-, porten un turban al cap, una pinta de fusta, un braçalet d’acer, una petita daga i uns pantalons curts de roba interior. D’aquesta manera, en una mateixa família poden haver-hi alguns fidels al sikhisme i altres que no ho són.

L’obertura de la Gurdwara, segons en Gangandeep, també serà positiva perquè en aquests equipaments sempre es reparteix menjar per a totes les persones necessitades.

El projecte d’obrir un temple sikh a Lloret fa tres anys que es va posar sobre la taula i ha generat força polèmica, perquè els veïns volien donar la seva opinió al respecte. Inés Jávega, de l’associació de veïns del Rieral, ho ha recordat a la ràdio.

Per la seva banda, la regidora de Benestar i Família, Idoia Saracíbar, reconeix que no es va comentar amb els veïns perquè pensaven que no generaria tanta polèmica. Tot i així, la regidora convida a tothom a conèixer la religió sikh.

La Gurdwara s’inaugurarà diumenge, a les onze del matí, a la zona industrial de Lloret. A banda d’aquest temple i de les esglésies catòliques, Lloret compta amb tres mesquites, una església evangèlica, els ortodoxos russos utilitzen l’ermita de Santa Quirze i els ortodoxos romanesos, les Alegries o Santa Cristina.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".