25.1 C
Lloret de Mar

Diumenge s’inaugura a Lloret una gurdwara, el temple dels sikh

El sikhisme és una religió nascuda entre l’Índia i el Pakistan, amb uns 25 milions de fidels arreu del món. A Catalunya, n’hi ha uns 12.000; i a Lloret, prop de 500.

Saracíbar, Jávega i Khalsa, a la ràdio
Saracíbar, Jávega i Khalsa, a la ràdio

Darreres Notícies

Aquest diumenge s’inaugura a Lloret una Gurdwara, és a dir, un lloc de culte per als sikh. El sikhisme és una religió nascuda entre l’Índia i el Pakistan, amb uns 25 milions de fidels arreu del món. A Catalunya, n’hi ha uns 12.000; i a Lloret, prop de 500.

El portaveu de la comunitat sikh a Catalunya, Gangandeep Singh Khalsa, demana a la població que no s’alarmi per l’obertura d’aquest temple i convida els veïns a conèixer la religió sikh de prop. A més, remarca que els sikhs ho són per convenciment, mai per obligació. Se’ls reconeix perquè mai no es tallen els cabells –ni cap pèl del cos-, porten un turban al cap, una pinta de fusta, un braçalet d’acer, una petita daga i uns pantalons curts de roba interior. D’aquesta manera, en una mateixa família poden haver-hi alguns fidels al sikhisme i altres que no ho són.

L’obertura de la Gurdwara, segons en Gangandeep, també serà positiva perquè en aquests equipaments sempre es reparteix menjar per a totes les persones necessitades.

El projecte d’obrir un temple sikh a Lloret fa tres anys que es va posar sobre la taula i ha generat força polèmica, perquè els veïns volien donar la seva opinió al respecte. Inés Jávega, de l’associació de veïns del Rieral, ho ha recordat a la ràdio.

Per la seva banda, la regidora de Benestar i Família, Idoia Saracíbar, reconeix que no es va comentar amb els veïns perquè pensaven que no generaria tanta polèmica. Tot i així, la regidora convida a tothom a conèixer la religió sikh.

La Gurdwara s’inaugurarà diumenge, a les onze del matí, a la zona industrial de Lloret. A banda d’aquest temple i de les esglésies catòliques, Lloret compta amb tres mesquites, una església evangèlica, els ortodoxos russos utilitzen l’ermita de Santa Quirze i els ortodoxos romanesos, les Alegries o Santa Cristina.

spot_img

El + Vist