Dissabte, 16 gener 2021
6.6 C
Lloret de Mar
Un dels restauradors, obrint aquest matí (NRLL)

Resignació per les restriccions, però ganes de tornar a obrir per part de la restauració

El representant del sector assenyala que és "un petit pas", però "ni molt menys hi ha satisfacció absoluta".

Un dels restauradors, obrint aquest matí (NRLL)

Darreres Notícies

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar inicia la vacunació contra la Covid-19

S’han vacunat un total de 60 pacients i també rebran la primera dosi un total de 55 professionals, entre aquest dijous i divendres.

S’obre el termini per optar als horts de Can Ribalaigua

Els poden demanar únicament les persones empadronades a Lloret i les autoritzacions tenen una vigència de quatre anys.

Més de 37.000 persones visiten els equipaments culturals de Lloret al 2020

La pandèmia ha fet baixar els visitants a una tercera part respecte de l’any anterior. Les visites han generat prop de 100.000 euros en ingressos econòmics.

Avui, últim dia per utilitzar la targeta de la campanya ‘Compra a Lloret’

Donada la bona acollida que ha tingut, la previsió és repetir les targetes durant el 2021.

Els bars, restaurants i cafeteries han tornat a obrir les portes aquest dilluns per atendre clients al local. És la principal novetat de les noves restriccions per la Covid-19, aprovades pel Procicat i que han entrat en vigor avui mateix.

L’obertura de la restauració, però, ha de tenir en compte diferents aspectes. Per exemple, han de tancar a dos quarts de deu de la nit, perquè la clientela tingui temps de tornar a casa abans de les deu, ja que el toc de queda nocturn segueix vigent de deu de la nit a sis del matí.

A més, el consum s’ha de fer sempre a la taula, és a dir, sense poder menjar a la barra; els grups, sempre que no siguin de la mateixa bombolla de convivència, han de ser d’un màxim de quatre persones i si hi ha persones de diferents bombolles han d’estar separades per un metre de distància dins de la mateixa taula. La separació amb la resta de taules ha de ser d’un mínim de dos metres.

reobertura terrasses novembre 2020 3
Una terrassa, aquest matí (NRLL)

També hi ha limitacions amb l’aforament a l’interior dels locals, que ha de ser com a màxim del 30%; mentre que a la terrassa no hi ha limitacions sempre i quan es garanteixi la distància de seguretat entre taules. Una distància que ha d’estar senyalitzada a terra.

Respecte al menjar a casa, es pot recollir al local fins a les deu de la nit i es pot fer lliurament a domicili fins a les onze, tal com s’estava fent aquestes setmanes.

L’Associació de bars, restaurants i cafeteries de Lloret rep amb satisfacció la notícia de poder reobrir els locals, però lamenta que les restriccions siguin tan estrictes. En aquest sentit, el president de l’entitat, Nino Gómez, remarca que hi ha molts establiments que no poden obrir amb aquestes mesures sobre la taula.

“És un petit pas, ni molt menys satisfacció absoluta. Hi ha molts restaurants que continuaran sense poder obrir i, per a la resta, és una petita bombolla d’oxigen que ens permetrà treballar aquests propers quinze dies i a veure-les venir”

Nino Gómez

El sector de la restauració espera que a mesura que avancin les setmanes la situació de pandèmia millori i les restriccions es vagin flexibilitzant, ja que esperen que entorn a les festes de Nadal es pugui tenir una situació al màxim de normal possible. “El que més estem patint ara és a partir de la segona o tercera fase, quan s’acostin les festes nadalenques; si les restriccions de mobilitat continuen, les restriccions horàries continuen, els tocs de queda continuen, els sopars d’empresa desapareixeran, els sopars familiars desapareixeran… O, si no desapareixen, els haurem de reeducar i hauran de ser més aviat berenars-sopars a fi i efecte que a les deu del vespre tothom estigui a casa”, ha puntualitzat.

L’alcalde, Jaume Dulsat, és conscient de les dificultats que està patint el sector derivades de la crisi del coronavirus i dona tot el suport als empresaris perquè puguin tirar endavant. Després d’haver pogut trampejar com han pogut la temporada turística, el tancament de les últimes setmanes ha estat molt dur.

“Dins de no ser bona per a ningú, segurament són els que han pogut trampejar millor la temporada turística, però el que ha passat en els dos darrers mesos els ha castigat molt i, per tant, el nostre suport i el nostre escalf”

Jaume Dulsat

Els responsables de bars, restaurants i cafeteries entomen les mesures amb resignació i faran tots els esforços que estiguin a les seves mans per poder tirar endavant.

A Lloret, són diversos els establiments de restauració que han apujat les persianes aquest matí.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

Força Lloret demana la retroactivitat en el pagament de les beques menjador

El grup municipal a l’oposició considera que la gestió d’aquestes ajudes no ha estat encertada i assenyala que la convocatòria s’ha fet tard, provocant que els beneficiaris només puguin gaudir-les a partir del mes de febrer.