10.2 C
Lloret de Mar

El Banc del Temps reprèn els tallers de conversa i labors presencialment

La novetat és que es fan tots en horari de matí (11 a 12), excepte la conversa en anglès que es fa dimarts de 16 a 15 hores.

Taller del Banc del Temps
Taller del Banc del Temps

Darreres Notícies

El Banc del Temps recupera la seva activitat presencial. Des d’avui, s’han reprès els tallers de conversa i de labors.

La principal novetat és que la majoria es fan als matins. De fet, l’únic que manté l’horari de tarda és la conversa en anglès, cada dimarts de quatre a cinc. En canvi, la resta es fan sempre d’onze a dotze, ja que com a conseqüència de les restriccions per la pandèmia és quan hi ha disponibilitat de sales.

Dilluns es fa la conversa en català; dimarts, en alemany; dijous, en francès; i divendres, en castellà. En tots els casos, hi ha una o dues persones que condueixen la conversa; l’objectiu és fer una pràctica oral de l’idioma per adquirir fluïdesa. Una representant del Banc del Temps, Maite Rodríguez, matisa que sempre són converses orals.

“Sempre és oral, no hi ha un ensenyament acadèmic, sinó que és practicar l’idioma, que ja sabem que una llengua si no la parlem habitualment es perd”

Maite Rodríguez
El cartell dels tallers del Banc del Temps
El cartell dels tallers del Banc del Temps

Les trobades per fer labors es fan el dimecres, també d’11 a 12.

“Més que un taller seria una trobada de gent a qui li agrada fer tot tipus de labors i comparteixen els seus sabers i les seves experiències”

Maite Rodríguez

Totes les activitats es fan a la Biblioteca. Maite Rodríguez assegura que sempre tenen molt d’èxit i, a més, permeten que els usuaris del Banc del Temps es coneguin i agafin confiança per després fer ús del servei.

“A la gent li costa fer ús del Banc del Temps; en canvi, quan es coneixen a les trobades s’estableix un vincle de confiança i ja no hi ha por ni vergonya a demanar”

Maite Rodríguez

Recordem que la filosofia del Banc del Temps és intercanviar favors a canvi de temps, sense que hi hagi diners pel mig. Com que les trobades en grup funcionen tan bé, aviat organitzaran també visites als diferents equipaments del MOLL (Museu Obert de Lloret).

El Banc del Temps el gestionen les dones de l’Aurora. El Banc del Temps està obert, al primer pis de la Biblioteca, cada dimarts i dimecres, de 18 a 19 hores, i divendres d’11 a 12 hores.

spot_img

El + Vist