28.5 C
Lloret de Mar
Participants del Campus Marí

El Campus Marí de Xatrac recull 35 quilos de deixalles a la platja i a l’entorn de Fenals

Hi van participar més d'un centenar de persones i, sobretot, hi van trobar 10 quilos de plàstics.

Participants del Campus Marí

Darreres Notícies

Els joves del Campus Marí de Xatrac van recollir, la setmana passada, 35 quilos de deixalles a la platja i a l’entorn de Fenals. La neteja forma part d’aquest casal per a joves, en la qual hi van participar més d’un centenar de persones, entre els infants i la gent de Xatrac, a més de voluntaris i membres de la Tarda Jove de Lloret i les Estades Marines de Tossa.

Algunes deixalles recollides en la neteja

La recollida es va dur a terme durant dues hores, en què van reunir fins a 35 quilos de deixalles trobades a la sorra, el mar, les roques i una part del bosc de Fenals. Es tracta d’una xifra elevada. Sobretot hi van trobar 10 quilos de plàstics, com coberts i palletes de beguda, a més de tovalloletes humides, restes de petards, roba a l’aigua i trossos de metall. L’educadora, Marta Garcia, assegura que la jornada “va ser espectacular” i reconeix que “no esperàvem recollir tant i va ser un dia per fer reflexió perquè dels 35 quilos, 10 eren de plàstics”.

Ara, el Campus Marí ja treballa amb nous reptes, que fan per grups. Un d’ells és la creació d’un vídeo sobre snorkel, en què es donaran totes les pautes necessàries per dur a terme aquesta pràctica d’immersió lleugera. Els encarregats són l’Anna, la Sofia i l’Àlex, que expliquen que “en aquest vídeo explicarem quins materials utilitzem, com capbussar-se”.

Participants de la neteja

Un altre dels grups és el de comunicació, format per la Núria, l’Abril i l’Aleix, que són els responsables d’actualitzar les xarxes socials, com l’Instagram i el Bloc. Entre les seves tasques també hi ha “fer entrevista a un investigador del Centre d’Estudis Avançats de Blanes”.

I també hi ha el grup d’algari, amb la Júlia, l’Àlex i en Santi, que faran un recull de les algues que es poden trobar a la platja de Fenals. Assenyalen que serà “un catàleg de les algues, les identificarem i farem una breu descripció”.

Una de les pròximes activitats que realitzaran des del Campus Marí és una visita al Centre d’Estudis Avançats de Blanes, la setmana que ve. L’objectiu és conèixer el funcionament i el treball dels científics i investigadors.

spot_img

El + Vist