Dimecres, 20 gener 2021
11.7 C
Lloret de Mar
Un nen menjant espaguetis

El CAP de Lloret organitza tallers sobre com introduir l’alimentació complementària als nadons

El moment d'iniciar un nadó en l'anomenada alimentació complementària és molt important i, si es fa bé, pot aportar molts beneficis.

Un nen menjant espaguetis

Darreres Notícies

El Govern prorroga dues setmanes més totes les restriccions vigents

Es manté el confinament municipal i el tancament del comerç no essencial els caps de setmana

Max Illa (Bella Dolores) demana unitat al sector i que “no rebenti preus” al 2021

El Bella Dolores és un dels 10 allotjaments que hi ha oberts aquests dies a Lloret de Mar.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

Els alumnes dels cicles formatius del Coll i Rodés fan plats per emportar

Es tracta d'una prova pilot, que només s'adreça al professorat. Però, per la bona acollida que té, es plantegen obrir-ho al públic de fora.

El CH Lloret suma la segona victòria de la temporada, en guanyar l’Igualada (5-3)

Els homes de Xavi Albet van ser els vencedors d’un partit molt igualat, amb emoció fins al final i que va deixar un gran gol de Marc González.

El moment d’iniciar un nadó en l’anomenada alimentació complementària és molt important i, si es fa bé, pot aportar molts beneficis. Això és el que s’explica al taller que organitza la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) al CAP de Lloret. S’ha ofert aquesta setmana i es repetirà al desembre.

En concret, es presenta la tècnica Baby Led Weaning, que consisteix en una alimentació guiada, en la qual el lactant manipula els aliments amb les seves mans i se’ls introdueix a la boca. D’aquesta manera, l’infant aprèn a autoregular-se fins que es troba saciat. Roser Ribas, infermera del servei pediàtric del CAP de Lloret, assegura que està demostrat que aporta molts beneficis.

A través d’aquest taller gratuït es donen totes les pautes, com la manera d’iniciar al nadó en aquesta pràctica o quins aliments s’han de donar i quins no. A més, es resolen els dubtes que plantegen els pares i mares. Una de les pors principals és què fer en cas d’ennuegament. En aquest sentit, Roser Ribas envia un missatge de tranquil·litat. La infermera també vol calmar els progenitors que estan preocupats perquè el seu nadó no menja el que ells consideren que seria el suficient.

L’alimentació complementària a la lactància comença als sis mesos i s’allarga fins a l’any. Les pautes que s’ofereixen al CAP de Lloret venen marcades per fonts oficials, com l’OMS, el departament de Salut de la Generalitat o l’Associació Espanyola de Pediatria. En aquest sentit, Roser Ribas convida a tothom a buscar la informació pel seu compte a través d’internet, però sempre consultant fonts fiables.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.