24.3 C
Lloret de Mar
Una de les imatges del Castell de Lloret, reformat.

El castell de Lloret de Mar obre les portes el proper 28 d’abril

El recinte, de propietat privada, oferirà als visitants una experiència immersiva sobre la crisi climàtica, a més d'unes vistes espectaculars de la badia.

Una de les imatges del Castell de Lloret, reformat.

Darreres Notícies

El castell de Lloret de Mar obrirà les portes la setmana que ve, en concret el proper divendres 28 d’abril, convertit en un espai expositiu que oferirà als visitants una experiència immersiva sobre l’emergència climàtica.

La proposta del nou equipament surt de l’empresari Gustavo Buesa i ha contractat a Toni Cruz (La Trinca, Gestmusic) com a director creatiu del projecte. Hi ha una gran expectació per visitar el castell, que -des que es va construir, dècades enrere- sempre ha estat tancat al públic. Mai no s’havia pogut visitar fins ara, tot i que l’any passat es van fer visites puntuals, que van tenir un gran èxit.

El castell tindrà tres sales expositives. En les dues primeres es faran servir ulleres de realitat virtual i hi haurà una plataforma mòbil que emetrà efectes sensorials. Es tracta d’un sistema únic a Europa a partir del qual es busca que els visitants puguin sentir els efectes de la crisi climàtica. En l’última sala es podran trobar jocs interactius per descobrir accions diàries que permeten reduir l’emergència climàtica.

Aprofitant que Lloret de Mar és la Capital de la Cultura Catalana al llarg del 2023, el castell de Lloret ha decidit obrir les portes el proper 28 d’abril. Ha costat 8 milions d’euros i busca convertir-se en un referent turístic a la destinació, per a veïns i turistes. La previsió és atraure 100.000 visitants anuals i, a més, el projecte ha creat una 40a de llocs de treball.

La iniciativa és privada i la reforma del castell s’ha fet pensant en generar el mínim impacte possible al medi ambient, a més de ser un equipament accessible. Les entrades ja estan a la venda amb preus a partir dels 19 euros a través de la pàgina web del castell.

spot_img

El + Vist