15.6 C
Lloret de Mar

El club de rem Es Vano rep el premi Aurora amb “sorpresa i alegria”

Una de les fundadors de l'entitat, Rosa Maria Macià, recorda els inicis de Es Vano, un club que va fer història en l'esport femení.

Inicis del club de rem Es Vano (Facebook).
Inicis del club de rem Es Vano (Facebook).

Darreres Notícies

Les fundadores del club de rem Es Vano són les guanyadores del Premi Aurora. La segona edició del guardó, que atorga l’Associació de dones l’Aurora, destaca el treball “pioner” que a finals dels anys ‘80 va fer aquest grup de dones per tal de normalitzar l’esport femení a la vila.

servicios profesionales jimenez

Tot va començar en una festa major de Santa Cristina del 1988. Rosa Maria Macià, una de les primeres integrants del club, recorda que “en el dinar, un grup ens vam preguntar si hi ha barques de nois, perquè no fem una barca per a noies? I vam anar a Sant Carles de la Ràpita a buscar un llagut”.

Inicis del club de rem Es Vano.

L’embarcació que volien era de color blau, però no n’hi havia, i es van quedar amb una de color groc, un color que avui en dia encara marca a la gent de Es Vano.

Inicis del club de rem Es Vano.

Rosa Maria Macià -que s’ha mostrat “sorpresa” i “agraïda pel premi”- explica que aleshores van començar una col·lecta de diners “porta per porta” per poder pagar el llagut. Una barca que es va sufragar entre tot el poble de Lloret.

Així van ser els inicis d’aquest club de rem femení, que va començar amb només 3 o 4 dones, i que, en aconseguir el llagut, va poder començar a entrenar.

Dècades després d’haver fet història a Lloret, Es Vano rep el premi Aurora aquest diumenge al Teatre. Amb aquest acte, l’associació de dones inicia la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

spot_img

El + Vist