15.6 C
Blanes
Damià Calvet, conseller de Territori

El conseller Damià Calvet assegura que la prolongació de la C-32 és “irrenunciable”

El conseller de Territori, Damià Calvet, assegura que el perllongament de la C-32 entre Lloret de Mar i Blanes és una obra “irrenunciable”. Els principals motius, segons ell, són la possibilitat de connectar bé el Maresme amb l’inici de la Costa Brava i acabar amb el col·lapse d’altres vies locals. El passat mes de març, […]

Damià Calvet, conseller de Territori

Darreres Notícies

El conseller de Territori, Damià Calvet, assegura que el perllongament de la C-32 entre Lloret de Mar i Blanes és una obra “irrenunciable”. Els principals motius, segons ell, són la possibilitat de connectar bé el Maresme amb l’inici de la Costa Brava i acabar amb el col·lapse d’altres vies locals.

El passat mes de març, el Departament va tornar a treure a informació pública l’estudi del projecte i les dades sobre el seu impacte mediambiental. Amb aquesta decisió, la Generalitat va anul•lar la tramitació que es va iniciar ara fa 18 anys i que ha suposat el litigi per part de la plataforma Aturem la C-32.

circo de las estrellas

Ara, que ja ha acabat el termini d’exposició, Territori ha rebut tres al•legacions. Damià Calvet assegura que s’estudiaran a fons i que, sobretot, es parlarà amb el territori. En aquest sentit, ha explicat que amb la nova tramitació s’ha complert la llei i no hi ha risc que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya torni a aturar les obres.

Recordem que fins a setze entitats, de manera conjunta, van presentar un contenciós davant de l’alt tribunal català. Al·legaven que l’últim projecte aprovat, del 2016, no es podia emparar amb la declaració d’impacte ambiental del 2000, perquè el document ja havia caducat. El Tribunal va admetre el recurs a tràmit i el passat mes de juliol es van aturar les obres de manera cautelar.

A partir d’aquí, la Generalitat va començar una nova tramitació. Els documents que el Departament va treure a exposició pública, tant l’estudi informatiu com el d’impacte ambiental, no proposaven nous traçats. Incorporaven aquelles millores pactades amb els ajuntaments amb un traçat on es redueix el nombre de carrils, passant de quatre a tres.

El nou tram de la C-32, entre Lloret i Blanes, s’estendrà al llarg de 6 quilòmetres i mig, i serà lliure de peatge. S’ha estimat que el cost de l’obra sigui d’uns 71 milions d’euros, que assumirà la concessionària Abertis.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist