30.1 C
Lloret de Mar
Correfoc

El correfoc de Festa Major es farà avui amb la colla Sa Forcanera

La convocatòria és a les deu de la nit al Museu del Mar i la previsió és que el correfoc acabi entorn a la mitjanit a la Roca d’en Maig.

Correfoc

Darreres Notícies

Aquesta nit hi ha correfoc a Lloret. Un any més, anirà a càrrec de la colla de diables Sa Forcanera de Blanes, que, segons en Pau Maresma, membre de l’entitat, porta diverses novetats a l’espectacle.

Des de la colla asseguren que es prenen totes les mesures de seguretat per evitar incidents i que, per tant, l’espectacle és segur per a totes les edats. Tot i així, les persones que es posin sota el foc han d’anar protegides amb roba de cotó, texans i un barret i també amb un calçat còmode.

Segons Pau Maresma, el correfoc cada any crida l’atenció de molts turistes, ja que és una tradició catalana, i també atrau moltes persones que prefereixen mirar-s’ho des de la barrera i fer fotografies. Pel que fa als veïns de la zona, és important que recullin els tendals i posin paper de diari als aparadors, entre altres mesures de seguretat que l’Ajuntament els comunica cada any.

Per poder dur a terme el correfoc amb normalitat, és necessari que hi hagi restriccions d’aparcament. El sots-inspector de la Policia Local, Jordi Bertran, ha explicat que el recorregut serà el de cada any i esperen poder deixar la zona neta de cotxes. La convocatòria és a les deu de la nit al Museu del Mar i la previsió és que el correfoc acabi entorn a la mitjanit a la Roca d’en Maig.

De restriccions, també se’n preveuen per al Ball de Plaça, tant del dia 24 com del 26, en què es tallarà el carril interior del passeig, el que va de Tossa a Blanes, durant la mitja hora que duri la dansa; l’objectiu és no distorsionar el so de l’orquestra amb el trànsit. I de cara a diumenge també hi haurà restriccions pel castell de focs artificials. En aquest sentit, a partir de les tres de la tarda es prohibirà l’estacionament a la zona blava del passeig i a les nou, es tallarà el trànsit.

spot_img

El + Vist