20.1 C
Lloret de Mar
Un camió, enduent-se arbres tallats per l'ampliació de la C-32

El Govern envia part de la informació al TSJC per aixecar la suspensió cautelar de les obres de la C-32

El Govern ja ha enviat part de la informació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per aixecar la suspensió cautelar de les obres de prolongació de la C-32. L’Agència Catalana de Notícies (ACN) recull unes declaracions del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que afirma que “la majoria de les dades estan […]

Un camió, enduent-se arbres tallats per l'ampliació de la C-32

Darreres Notícies

El Govern ja ha enviat part de la informació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per aixecar la suspensió cautelar de les obres de prolongació de la C-32.

L’Agència Catalana de Notícies (ACN) recull unes declaracions del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que afirma que “la majoria de les dades estan en el projecte constructiu” que no era objecte de recurs. A més, assegura que “era bastant impossible” que el projecte de la C-32 “recollís tot l’esperit” de la Llei contra el canvi climàtic perquè l’ampliació de la carretera “es va tramitar en la part final de la llei”. Tot i així, el Govern prepara la justificació amb l’esperança que la magistrada els aixequi la suspensió de les obres.

Damià Calvet ha defensat la carretera assegurant que el nou projecte de la C-32 incorpora “les demandes ambientals” que es van plantejar durant la primera versió del projecte, i que el TSJC també va suspendre cautelarment.

El conseller ha recordat que la construcció de la carretera comportaria “una tala de 18.000 arbres” però que “les mesures de compensació” obligarien “a plantar-ne 32.000”, tal com es recomanava en la primera suspensió cautelar.

Per altra banda, el conseller manté la seva aposta per la carretera perquè està convençut que “hi ha un ampli consens social i polític” a favor de l’arribada de l’autopista a Lloret. D’aquesta manera, Calvet rebutja la proposta de l’Ajuntament de Blanes d’abandonar el projecte. El conseller creu que el posicionament en contra de la carretera per part del govern blanenc és “legítim” però recorda que per altra banda “l’Ajuntament de Lloret de Mar ha donat suport de manera explícita” a favor. A més, “el món socioeconòmic” de la demarcació també s’ha mostrat partidari de la infraestructura i el ple del Parlament de Catalunya ha rebutjat una moció que plantejava tirar enrere l’ampliació de la carretera.

A més a més, el conseller també ha respost a la petició que va fer l’europarlamentari de Catalunya En Comú perquè la Comissió Europea investigui el projecte. Damià Calvet creu que “és legítim” que els grups parlamentaris utilitzin els recursos que vulguin, però creu que on cal jugar-se la continuïtat del projecte és “en el marc jurídic de casa”.

spot_img

El + Vist