17.8 C
Lloret de Mar

“El lideratge no té gènere, té vàlua”

És una de les conclusions del fòrum sobre lideratge femení celebrat aquest dimecres a l'hotel Guitart de Lloret de Mar.

Una de les taules rodones, en clau femenina, del debat al Guitart.
Una de les taules rodones, en clau femenina, del debat al Guitart.

Darreres Notícies

El lideratge no té gènere, té vàlua. Aquesta ha estat una de les conclusions del primer Fòrum AEDHVenus sobre lideratge femení en el sector turístic, celebrat aquest dimecres a l’Hotel Guitart de Lloret. La jornada ha servit per compartir experiències i coneixements al voltant del paper de la dona en l’àmbit del turisme i el sector empresarial.

servicios profesionales jimenez

En les diferents intervencions, s’ha posat sobre la taula les dificultats que tenen les dones per accedir a alts càrrecs dins d’una empresa del sector turístic. Entre les principals barreres hi ha la bretxa salarial, la conciliació d’horaris o les poques oportunitats per poder créixer laboralment.

Fòrum AEDHVenus sobre lideratge femení a l'Hotel Guitart
Fòrum AEDHVenus sobre lideratge femení a l’Hotel Guitart

L’acte de clausura de la jornada ha comptat amb la presència de Neus Pociello, directora executiva de l’Institut Català de les Dones del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. Ha exposat la necessitat d’un full de ruta que permeti avançar a la dona en l’àmbit empresarial, ja que ha lamentat que, actualment, hi ha molta més presència femenina en la part de serveis que en la part directiva.

“Cal aportar mesures concretes, avançar en la conciliació i la gestió del temps, encara hi ha molt camí per recórrer”

Neus Pociello

Un dels exemples d’empresa que evoluciona i que aporta importància a la dona en la direcció empresarial és, precisament, Guitart Hotels. La seva presidenta, Cristina Cabañas, assenyala que des del 2019 tenen un pla d’igualtat i que, actualment, compten amb paritat de gènere en l’equip directiu.

“Tenim un pla d’igualtat, hem anat incorporant dones en l’equip directiu i allà ja tenim la paritat de gènere”

Cristina Cabañas
Fòrum AEDHVenus sobre lideratge femení a l'Hotel Guitart
Fòrum AEDHVenus sobre lideratge femení a l’Hotel Guitart

El Fòrum, organitzat per l’Associació Espanyola de Directors d’Hotels i la Fundació Climent Guitart, ha comptat amb debats, testimonis i presentacions d’estudis al voltant de la capacitat de lideratge de la dona en l’àmbit empresarial i turístic.

spot_img

El + Vist