14.8 C
Lloret de Mar

El Museu del Mar recupera ‘L’últim daiquirí’, sobre l’amistat de Ribalaigua i Hemingway

La visita teatralitzada es farà cada dissabte, a les 21 hores, fins al 4 de setembre.

'L'últim daiquirí' al Museu del Mar
'L'últim daiquirí' al Museu del Mar

Darreres Notícies

Constante Ribalaigua i Ernest Hemingway tornaran a ser els protagonistes d’una visita teatralitzada al Museu del Mar. L’Ajuntament recupera una interessant i exitosa proposta del 2013.

La petita representació explica el periple de Constante Ribalaigua, un americano que va fer fortuna a La Habana, a Cuba, en muntar el bar El Floridita i crear el daiquirí. Un dels seus clients habituals, amb qui va compartir moltes hores, va ser el reconegut escriptor Ernest Hemingway.

La relació d’amistat entre tots dos es recrea en la visita que s’ofereix al Museu del Mar a partir d’aquest dissabte i que es repetirà tots els dissabtes fins al 4 de setembre, amb els actors Albert Muntané, com a Constante Ribalaigua, i Joan Romà Ortiz en el paper de Hemingway.

“Expliquem una mica la història de Lloret, amb tota la història del daiquirí i El Floridita, disposats a fer molts daiquirís per a la gent que vingui”

Albert Muntané

L’actor explica que l’espectacle barreja l’humor i el conflicte.

“En algun moment tenen una conflicte, Hemingway és d’aquells que quan arriba l’última hora d’un bar mai no els vols tenir perquè no pots tancar mai”

Albert Muntané

L’últim daiquirí és una proposta de David Barba amb producció executiva de Montserrat Sala, tots dos d’Amargura Cultura. Ara han adaptat una mica l’obra amb petites modificacions. El que és important, però, és mostrar la relació que van tenir els dos personatges. A més, tot i que sovint es vincula la fama de Constante Ribalaigua amb les visites de l’escriptor, David Barba reivindica que el lloretenc ja era famós abans que el visités l’escriptor.

“Hemingway va ser un client habitual, però hem de reivindicar que Constante ja era molt famós abans que Hemingway trepitgés El Floridita”

David Barba

L’historiador explica que abans de crear la visita van buscar molta informació per oferir una proposta basada en la realitat.

“Hem intentat extreure amb documentació històrica i documentació anècdotes que van ser reals”

David Barba

La visita, titulada L’últim daiquiri, començarà a les nou del vespre i és obligatori l’ús de mascareta. Les entrades es poden comprar al Museu del Mar, al telèfon 972 36 44 54 o a través del web de Patrimoni Cultural.

spot_img

El + Vist