28.5 C
Lloret de Mar
El Síndic de la Ciutadania, Quim Teixidor

El Síndic de la Ciutadania presentarà la seva memòria, al ple d’aquest dilluns

El Síndic de la Ciutadania presentarà la seva memòria del 2021 al ple d’aquesta tarda. És un dels punts més destacats de la sessió ordinària del mes de maig. Com és habitual, el Síndic, Joaquim Teixidor, farà balanç de totes les actuacions fetes al llarg del darrer any i, a més, tancarà la seva intervenció […]

El Síndic de la Ciutadania, Quim Teixidor

Darreres Notícies

El Síndic de la Ciutadania presentarà la seva memòria del 2021 al ple d’aquesta tarda. És un dels punts més destacats de la sessió ordinària del mes de maig.

Com és habitual, el Síndic, Joaquim Teixidor, farà balanç de totes les actuacions fetes al llarg del darrer any i, a més, tancarà la seva intervenció amb algunes peticions als representants polítics municipals.

Això serà a l’inici de la sessió d’un ple que compta amb 23 punts a l’ordre del dia, sis dels quals són mocions.

La primera moció que es debatrà, la presenta l’AMPA de l’Institut Escola Lloret de Mar per reclamar que es mantingui l’horari lectiu que hi ha actualment en aquest centre. Recordem que la Generalitat ha aprovat uns criteris per al desplegament dels nous instituts escola en què obliga a tots aquests centres a fer jornada partida en tots els cursos.

Des de l’Institut Escola estan totalment en contra d’aquest canvi i demanen suport al ple per reclamar a les administracions pertinents que es mantingui l’horari actual. Aquest horari és el següent: a Secundària, jornada intensiva tot el curs, de vuit del matí a dos quarts de tres de la tarda. I a Infantil i Primària, de dilluns a dijous matí i tarda, de 9 a dos quarts d’una i de 3 a 5, i divendres només al matí, de 9 a 12.

La següent moció que es posarà sobre la taula la presenta Lloret en Comú, per demanar que l’equip de govern municipal posi en marxa la campanya Obrim els carrers de Lloret de Mar.

La proposta dels comuns és que es restringeixi el trànsit de circulació de vehicles privats en alguns carrers i en horaris determinats. Concretament, la moció detalla que es pacifiquin el passeig marítim, les avingudes Just Marlès i Amèrica i els carrers Oliva i Torrentó. I matisa que es podria començar amb una prova pilot aquest estiu al passeig marítim i a l’avinguda Just Marlès. 

Seguim repassant les mocions presentades al ple d’avui i ens fixem ara en una de Ciutadans, que vol que s’instal·lin “solmàfors” o “semàfors de sol” a les platges de Lloret.

Tenint en compte que la radiació solar pot ser un factor de risc per a la salut de la ciutadania, la formació vol que les platges tinguin uns indicadors que marquin l’afectació que pot tenir el sol a cada moment del dia. A més, demana que s’impulsi una campanya informativa sobre l’ús d’aquests semàfors.

També presenta una moció l’equip de govern, que vol exigir al Govern de la Generalitat i a la resta d’institucions del país solucions a la problemàtica de mobilitat de Lloret de Mar.

Els grups denuncien que és una evidència que les infraestructures de comunicació esdevenen cabdals per al desenvolupament social i econòmic de qualsevol ciutat, però que Lloret està mancada d’una via d’alta capacitat que li doni servei. Per això reclamen solucions immediates.

Finalment, el PSC presenta dues mocions. La primera, perquè s’habilitin espais de platja amb accés per a gossos durant tot l’any. La segona, perquè s’elabori una ordenança contra la prostitució i tracta de persones amb fins d’explotació sexual a Lloret de Mar.

El ple començarà, com és habitual, a les sis de la tarda. El podreu seguir en directe pels canals telemàtics de Nova Ràdio Lloret.

spot_img

El + Vist