28.5 C
Lloret de Mar
El Síndic de la Ciutadania, Joaquim Teixidor, en la seva intervenció al ple

El Síndic de la Ciutadania reclama actuacions per millorar l’Àngel i Sant Pere del Bosc

Amb una intervenció punyent, com és habitual en ell, Joaquim Teixidor ha estat crític amb l'Ajuntament i, entre altres coses, ha denunciat que té contractats falsos autònoms.

El Síndic de la Ciutadania, Joaquim Teixidor, en la seva intervenció al ple

Darreres Notícies

El Síndic de la Ciutadania reclama a l’Ajuntament que actuï per netejar i restaurar el Monument de l’Àngel, així com perquè es declari Sant Pere del Bosc un Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), d’acord amb el que han sol·licitat 26 entitats locals, que van fer una petició al govern en aquesta línia, sense que se les tingués en compte.

Ha estat una de les demandes més destacades del Síndic en el ple d’aquest dilluns, en què ha presentat la Memòria del 2021, que conclou que el Síndic va fer 302 actuacions, la majoria consultes (189), però també 99 queixes, 29 actuacions d’ofici i cinc actuacions derivades a altres institucions. La majoria de queixes, una vintena, feien referència al Patrimoni Cultural.

Amb el to punyent que li és habitual, Teixidor ho ha argumentat per l’estat lamentable en què es troba el Monument de l’Àngel actualment, malgrat les reiterades peticions per part de la ciutadania i de diverses entitats del municipi. El Síndic ha reconegut que la Generalitat, fa uns mesos, va denegar que es declarés BCIN aquest espai, però considera que és necessari que es creï un grup de treball públicoprivat, per aconseguir-ho i signar un conveni amb la propietat.

Joaquim Teixidor ha recordat que, el 2020, es va dictar un decret del tinent d’alcaldia per sol·licitar a la propietat que fes una actuació per netejar i restaurar l’Àngel. Una actuació que havia de tenir un cost d’uns 36.000 euros, però que mai no es va fer realitat.

“Per què la propietat no va fer cas al decret municipal? Doncs perquè mai no el va rebre. Per què? Deixadesa administrativa? Jo crec que no. Per tracte de favor a la propietat? Que cadascú pensi el que vulgui, els fets són aquests”

Joaquim Teixidor

Els representants de l’equip de govern han respost que des del Departament de Patrimoni Cultural municipal fa anys que es treballa molt bé i que ja s’estan fent accions pel que fa a Sant Pere del Bosc.

Tot i aquest apunt, tots els grups municipals han felicitat al Síndic per la feina feta i l’alcalde ha posat de relleu que Lloret de Mar és un dels deu únics municipis que compten amb aquesta figura de les 221 poblacions gironines.

I un dels elogis que ha rebut Teixidor ha estat que no té la intenció de quedar bé amb cap partit polític, de manera que pot fer les demandes que cregui pertinents sense problemes. En aquest sentit, abans de començar el llistat de demandes, fent ús de la ironia, ha fet algunes crítiques remarcables, com ara que l’Ajuntament té contractats “falsos autònoms”.

“Intentaré sortir de la sala de manera elegant, per això avui no els parlaré de que Lloret està deixat, ni de les contribucions especials, ni dels falsos autònoms (d’això que ja fa cinc anys que en parlo), ni de les ocupacions irregulars del a via pública”

Joaquim Teixidor

Entre altres coses, el Síndic de la Ciutadania també ha demanat que es creï un Servei per prevenir la salut mental i emocional vinculat a Benestar i Família, que s’intensifiqui la vigilància i el patrullatge d’efectius policials en els punts més conflictius i la contractació d’una empresa externe per fer inspeccions i controlar el compliment de les normatives locals als establiments del municipi.

Escolta els portaveus municipals, en l’arxiu adjunt.

spot_img

El + Vist