22.8 C
Lloret de Mar
L'ossa bruna salvada per Robert Melero

El veterinari lloretenc Robert Melero viatja a Ucraïna a salvar una ossa bruna

Melero forma part d’una xarxa de veterinaris especialistes en animals exòtics, que li va demanar que anés a buscar l’ossa a la ciutat d’Stary Kuti.

L'ossa bruna salvada per Robert Melero

Darreres Notícies

El veterinari lloretenc Robert Melero ha viatjat fins a Ucraïna per salvar una ossa bruna, anomenada Kiryusha, que estava atrapada en una gàbia. Van ser 3.350 quilòmetres, que va recórrer amb la seva pròpia furgoneta.

Robert Melero, a la ràdio

Melero forma part d’una xarxa de veterinaris especialistes en animals exòtics, que li va demanar que anés a buscar l’ossa a la ciutat d’Stary Kuti. Reconeix que en un primer moment ho va trobar una bogeria, però finalment va acabar acceptant.

“Primer, vaig pensar que no viatjaria a un país en guerra, però em van passar imatges de l’animal i em van tocar el cor”

Robert Melero

El que més li va cridar l’atenció quan va arribar a Ucraïna va ser que els veïns de les zones que encara no han estat bombardejades segueixen fent vida normal, malgrat el perill de ser atacats en qualsevol moment.

“Sonen les sirenes i se’t fa un nus a la gola, però veus que la gent al teu voltant continua fent la seva vida; que arribi un moment que t’acostumis a una cosa tan perillosa em va xoca molt”

Robert Melero

Feia temps que la xarxa de santuaris de la qual forma part Robert Melero reclamava al propietari de l’ossa que els la donés. Ell, però, s’hi negava, fins que va esclatar la guerra i va veure que era el millor. Quan se l’enduien, el propietari plorava, cosa sorprenent, ja que, segons el veterinari, l’animal malvivia en unes condicions pèssimes, en una gàbia molt petita. Ha explicat que “l’animal estava en una gàbia de 4×6, sense cap mena d’enriquiment ambiental i caminant sobre les seves defecacions”.

Robert Melero, amb la resta de companys.

Ja amb l’animal adormit i carregat a la furgoneta, Robert Melero va emprendre el camí de tornada. La sortida del país, però, es va fer molt lenta perquè hi havia controls contínuament i, una altra cosa sorprenent: els militars el paraven per fer-se fotos amb l’ossa.

La dona d’en Robert va acompanyar-lo mig enganyada, ja que ell li havia dit que no haurien de traspassar la frontera. Ella, però, es va quedar esperant-lo a Romania, on es van retrobar per fer el viatge cap a casa plegats.

spot_img

El + Vist