18.8 C
Lloret de Mar
Castanyada del 2017

El Xino-Xano ja té a punt la Castanyada popular i la marxa a Sant Pere del Bosc

La castanyada serà aquest dijous (18 hores) a la plaça de l'Església, mentre que la marxa es farà diumenge (9 hores) des de la plaça de la Vila pel camí vell a Sant Pere del Bosc.

Castanyada del 2017

Darreres Notícies

El Xino Xano organitza dues activitats aquesta setmana. La primera arriba aquest dijous, primer de novembre. Es tracta de la castanyada popular, que ja fa gairebé 40 anys que se celebra per part de l’entitat. El principal objectiu és mantenir aquesta tradició i evitar que el Halloween la faci desaparèixer.

Ho explica un membre del Xino Xano, Carles Carbonell, que també destaca que aquest any les temperatures durant l’activitat seran més baixes que en edicions anteriors.

Segons Carbonell, s’acostumen a repartir un centenar de castanyes i moniatos, unes xifres que corresponen a unes 700 persones. A més, també es repartirà vi novell.
Tot plegat serà aquest dijous, a partir de les sis de la tarda, a la plaça de l’església, amb un donatiu de 3 euros. 

D’altra banda, el Xino Xano també ho té tot a punt per l’excursió del pròxim diumenge a Sant Pere del Bosc, per donar la benvinguda a la Festa Major de Sant Romà. La sortida es farà a les 9 de la matí, a la plaça de la Vila. Es passarà pel camí vell fins arribar a Sant Pere del Bosc on es farà un esmorzar amb botifarra, pa amb tomàquet i vi de Lloret.

Sardanes a Sant Pere del Bosc, 2017

Després, a partir d’un quart d’onze, hi haurà una audició de sardanes amb la Cobla Flama de Farners, que interpretarà, a la segona part, tres peces lloretenques: “A Lloret de Mar”, de Ricard Viladesau; “Ball Espai”, de Domènech Moner; i “El Xino-Xano de Lloret”, de Molina-Albertí. A la mitja part de les sardanes, a més, hi haurà l’actuació de la Unió Coral Lloretenca, a l’interior de la Capella.

Al llarg de la jornada es farà el sorteig d’uns lots amb l’objectiu de subvencionar la festa.

spot_img

El + Vist