20.1 C
Lloret de Mar
La tirada a l'art del febrer

El Xino-Xano organitza una nova tirada a l’art aquest diumenge al matí

La convocatòria és aquest diumenge, a les 8 hores, davant d'Es Trajo d'en Reyné. En acabar, es farà un esmorzar amb el peix que es pesqui.

La tirada a l'art del febrer

Darreres Notícies

El Xino-Xano celebra aquest diumenge la tradicional tirada a l’art, una activitat que recupera una pràctica de pesca que s’havia dut a terme antigament a Lloret de Mar i que servia de subsistència per a moltes famílies. L’entitat la celebra dos cops a l’any, una al febrer i una altra ara al desembre.

Un membre del Xino-Xano, Carles Carbonell, explica que cada any recuperen aquesta tradició com a homenatge al passat de Lloret i la seva gent. Destaca que tothom està convidat a tirar de l’art i, com a exemple que antigament hi anaven persones de totes les edats, ha recordat l’anècdota d’una persona que quan era nen els seus pares el van fer anar a tirar a l’art per pagar una cosa que havia trencat a l’escola.

Un membre del Xino-Xano, a la tirada del febrer (NRLL)

De moment, les previsions són bones i sembla que la meteorologia permetrà fer l’activitat amb normalitat. Tot i així, Carles Carbonell apunta que la decisió la pren en Jaume Colls, el pescador, i ho fa a l’últim moment.

El pescador Jaume Colls a la tirada a l’art del febrer (NRLL)

Des del Xino-Xano es fa una crida a la població perquè participi de la tirada a l’art d’aquest diumenge, ja que és indispensable que hi hagi gent disposada a col·laborar per poder treure l’art de l’aigua.

Com sempre, la tirada a l’art es farà davant d’Es Trajo d’en Reyné, a l’alçada del Museu del Mar. La convocatòria és aquest diumenge, a les vuit del matí. Si les tirades es poden fer amb normalitat, en acabar, es farà un esmorzar amb el peix que es pesqui per a tots els participants.

El peix pescat a l’última tirada (NRLL)

A més, el Xino-Xano aprofitarà la cita per vendre productes popis.

spot_img

El + Vist