15.6 C
Lloret de Mar
Nova Ràdio Lloret

Els canvis sobre horaris comercials no afecten la llibertat que hi ha a Lloret

Nova Ràdio Lloret

Darreres Notícies

Els comerços catalans podran obrir fins a 10 festius a l’any. Això recull la nova llei d’horaris comercials, aprovada la setmana passada al Parlament de Catalunya. La xifra de festius en què es pot obrir s’amplia de 8 a 10, perquè entrava en contradicció amb la llei espanyola.

Ara, els ajuntaments hauran de fixar quins seran aquests dos nous dies abans d’acabar el mes. A Barcelona, per exemple, es podrien fer aprofitant esdeveniments internacionals com el congrès de mòbils o durant el mes d’agost, període en què nombrosos turistes visiten la ciutat, segons TV3.

Pel que fa als horaris, es limita les hores que pot obrir una botiga, de manera que es torna a l’horari d’obertura de 72 hores setmanals, en lloc de les 90 que estableix la normativa estatal. Només els comerços inferiors als 150 metres quadrats i dedicats a l’alimentació disposaran de llibertat horària.

A Lloret de Mar, els canvis no afecten la destinació ja que continua gaudint d’excepcionalitat turística. Això li permet obrir més hores i durant més festius al llarg de l’any. L’objectiu és aprofitar el flux de turistes que ve especialment els mesos d’estiu.

Precisament, per aprofitar el volum de visitants, l’estiu passat el sector va proposar poder obrir fins a les 11 de la nit. Una mesura que ha donat beneficis i que, en general, ha anat bé entre els comerciants de Lloret. El regidor Jordi Orobitg explica que “segons testimonis individuals, reunions fetes amb el sector i una enquesta realitzada a finals d’any, hi ha satisfacció”. Tot indica que aquest proper estiu les botigues de Lloret podran tornar a tancar a les 11 de la nit.

Des del sector veuen bé treballar més a l’estiu, però també proposen el contrari: racionalitzar els horaris d’hivern. Tico Alsina, president de l’Associació de Comerciants, argumenta que “de novembre a març hi ha poca activitat comercial i potser a la llarga caldria tancar abans al vespre i mantenir els migdies oberts, o bé obrir el diumenge al matí”.

La proposta és, de moment, això: una idea que cal debatre entre els mateixos comerciants i després amb l’Ajuntament de Lloret.

spot_img

El + Vist