16.5 C
Lloret de Mar

Els esportistes lloretencs completen les primeres sessions d’entrenament, amb la tornada de l’activitat a l’aire lliure

Tot i que encara queda molt per tornar a competir, han iniciat una pretemporada per guanyar ritme i prevenir les lesions.

José Luis Blanco entrenant al carrer
José Luis Blanco entrenant al carrer

Darreres Notícies

Els esportistes de Lloret de Mar han començat a realitzar els primers entrenaments a l’aire lliure, després d’un mes i mig en què han hagut de dur a terme rutines físiques a casa. Tot i que cap d’ells té competicions en els pròxims dos mesos, han iniciat una pretemporada per guanyar ritme i prevenir les lesions més habituals de la tornada al treball físic.

Les mesures que s’han establert no són les mateixes per a tots i això ha creat diverses confusions a l’hora d’interpretar en quin grup s’ha de situar cadascú. Especialment, en el grup dels esportistes professionals i d’alt nivell. Aquests poden realitzar entrenaments de forma individual, a l’aire lliure, dins dels límits de la província on resideixin i sense limitació de durada o horaris. Cal matisar, però, que encara no ho poden fer en instal·lacions esportives però sí que poden estar acompanyats d’un entrenador, mantenint les mesures de distanciació social.

Un altre grup és el dels esportistes federats i no professionals, molt més fàcil d’identificar. Aquests també poden entrenar-se en espais a l’aire lliure, dins del terme municipal on visquin. Ho poden fer dues vegades al dia però han de respectar les franges horàries establertes per a l’activitat física: entre les sis i les deu del matí i entre les vuit del vespre i les onze de la nit. Cal destacar que en els dos casos, es podrà accedir a espais naturals com el mar, rius o embassaments.

Isabel Aguilar, en un entrenament a casa

Posem uns quants exemples de Lloret de Mar. Una de les esportistes lloretenques que més ha notat el confinament és Isabel Aguilar, corredora d’ultratrail. Acostumada a desenvolupar la seva activitat física en entorns naturals com boscos i muntanyes, ha hagut d’adaptar-se a les rutines que ha seguit des de casa. Reconeix que “ara, s’agraeixen les hores que podem estar al carrer”.

També ha començat a entrenar al carrer l’atleta professional José Luis Blanco. El president de La Sansi explica que intenta fer-ho a la muntanya per minimitzar el risc de contagi i així poder mantenir amb més garanties les distàncies de seguretat. Considera que cal anar a poc a poc perquè “queden encara moltes setmanes per tornar a competir”.

Àngel Mullera corrent al carrer (Facebook)

Qui també torna a agafar sensacions és un altre atleta professional: Àngel Mullera. El seu objectiu és arribar en un bon estat de forma al Campionat d’Espanya, previst per a l’octubre. En aquest sentit, es mostra satisfet per poder tornar a sortir al carrer perquè “això fa que puguis entrenar millor”.

Pol Gómez, en un partit amb el Peralada (L’Esportiu)

Un exemple d’esportista federat no professional és el jugador de futbol Pol Gómez. El lloretenc, que forma part del Peralada de la Tercera Divisió Nacional, assenyala que els preparadors físics de l’equip “han insistit en el fet d’anar de menys a més”. En aquest sentit, fan dues sessions al dia. Al matí, surten al carrer a fer cursa a peu o bicicleta, mentre que a la tarda fan exercicis complementaris de força.

Un equip del CN Lloret (Club Natació Lloret)

Com hem dit, es permet l’entrenament a espais naturals com el mar, en el cas dels esportistes que practiquin modalitats aquàtiques. És el cas, per exemple, dels membres del Club Natació Lloret. La seva presidenta, Olga Valls, explica que la Federació Catalana de Natació ha tornat a activar les assegurances que tenen els nedadors amb les llicències federatives. Tot i això, des de l’entitat reconeixen que, per motius de seguretat, “preparar activitats individuals al mar, en el cas dels menors d’edat, és complicat”.

Rubén Yáñez, en un partit amb l’Osca (Marca)

A banda d’aquests dos grups d’esportistes, també es tenen en compte els que pertanyen a competicions professionals. En aquest cas, són les lligues de Primera i Segona Divisió A de futbol i la lliga ACB de bàsquet. De moment, poden entrenar de manera individual, a les ciutats esportives dels seus clubs. Dels esportistes de Lloret de Mar, aquesta mesura només afecta el futbolista Rubén Yáñez, que aquesta temporada és un dels porters de l’Osca, equip de la Segona Divisió A.

spot_img

El + Vist