Dimecres, 20 gener 2021
11.6 C
Lloret de Mar
David Blànquez als estudis de la ràdio

Una empresa blanenca crea un dispositiu domèstic que pot predir una crisi epilèptica

És el primer aparell d'aquestes característiques i l'ha creat MJN Neuroserveis.

David Blànquez als estudis de la ràdio

Darreres Notícies

Els Mossos alerten d’una onada d’estafes amb les vacunes contra la Covid-19

Les vacunes contra la Covid-19 són gestionades pel Departament de Salut i són gratuïtes.

Ple extraordinari i urgent per designar els membres de les meses electorals pels comicis del 14 de febrer

El ple es realitzarà de forma telemàtica, atesa la situació actual de la pandèmia causada per la covid-19

Es presenta l’oferta formativa del SOM per al primer semestre del 2021

Jordi Orobitg, regidor de Promoció Econòmica, assenyala que la formació està pensada per a gent aturada i també per qui està amb un ERTO.

El CH Lloret rep avui l’Igualada, rival directe per la permanència

El partit es juga aquesta nit, a partir de les 21h, al Pavelló Municipal d’Esports. A porta tancada i es podrà seguir a través d’OK Lliga TV.

El CN Lloret participa en l’Open Internacional de Terrassa amb sis nedadors

Han estat Joel Campmajó, Òscar Garcia, Marialek Márquez, Jaume Pardo, Rut Ruiz i Arnau Carnicero.

Un nou dispositiu d’ús domèstic permet predir una crisi epilèptica amb antelació suficient per evitar danys. És el primer aparell d’aquestes característiques i l’ha creat MJN Neuroserveis, una start-up catalana amb seu a Blanes que treballa amb el repte de millorar la qualitat de vida de les persones a través de la tecnologia.

Un dels socis és David Blánquez, que té una filla de quinze anys amb epilèpsia. Ell mateix explica que aquest dispositiu és un auricular amb una petita petaca que controla de manera contínua una persona amb epilèpsia.

Blánquez i el seu equip de MJN Neuroserveis van fer un intens treball de disseny dels primers prototips, que van tenir uns excel·lents resultats amb pacients de l’Hospital del Mar de Barcelona. Ara el projecte ha despertat l’interès del sector mèdic internacional i ha aconseguit comptar amb destacades inversions. La intenció és que entri al mercat al setembre, a un preu de 1.700 euros, tant a l’Estat espanyol, com a França i Alemanya.

El dispositiu no evita els atacs epilèctics, però n’alerta amb prou temps com perquè el malalt es col·loqui en una posició i un lloc segurs i així evitar accidents. David Blánquez ha matisat que el dispositiu serveix només per a una part de les persones que pateixen epilèpsia.

Actualment, només a Espanya hi ha més de 800.000 persones afectades d’epilèpsia. Les principals associacions d’afectats nacionals i internacionals d’epilèpsia ja han mostrat el seu suport i col·laboració amb el projecte, fet que permetria testejar les primeres unitats comercials i que en un futur facilitaria l’èxit comercial de la companyia.

Els socis de David Blánquez són Xavi Raurich i Salva Guitiérrez, que van fundar l’empresa l’any 2014, i durant els anys 2016 i 2017 han obtingut diversos premis internacionals. Amplieu la informació al web www.mjn.cat

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".