8 C
Lloret de Mar

Es demanen donants de medul·la per salvar vides de persones arreu del món

Des de la Fundació Josep Carreras demanen que els donants estiguin conscienciats i tinguin clar que poden trobar un pacient compatible arreu del món.

La Yaiza amb la seva fisioterapeuta
La Yaiza amb la seva fisioterapeuta

Darreres Notícies

Aquest divendres hi ha marató de donació de sang a Lloret i es demana als veïns que aprofitin i també es facin donants de medul·la. D’aquesta manera es vol trobar un donant que sigui compatible amb la Yaiza, una nena de Lloret de set anys que necessita un trasplantament urgent.

servicios profesionales jimenez

La coordinadora del registre de donants de medul·la òssia de la Fundació Josep Carreras, Núria Mariages, ha explicat que és important que els donants tinguin clares quines són les condicions i que és a nivell mundial, per a qualsevol pacient en espera per trasplantament.

A Espanya hi ha uns 170.000 donants registrats i a Catalunya, entorn dels 20.000. Això situa l’Estat en la vuitena posició dels països europeus.

Els donants de medul•la han de tenir entre 18 i 55 anys i gaudir de bona salut. Mariages reconeix que quan s’extreu la medul•la el pacient sent certes molèsties, que en el pitjor dels casos s’assemblen a una grip. En aquest sentit, remarca que la recompensa és salvar la vida d’una persona.

spot_img

El + Vist