11.4 C
Lloret de Mar
El ple d'aquest divendres al matí

Es desestimen totes les al·legacions presentades a les ordenances fiscals del 2020

Ha estat aquest matí, en el darrer ple de l'any.

El ple d'aquest divendres al matí

Darreres Notícies

Desestimades totes les al·legacions presentades en contra de les ordenances fiscals del 2020, per part d’ERC, Ciutadans, el gremi d’hostaleria, l’associació ‘Lobby d’entitats residencials, barris i comerços de proximitat’ i uns quants particulars. D’això ha servit el ple celebrat aquest matí a l’Ajuntament de Mar. L’equip de govern ha defensat els impostos i taxes de l’any que ve, argumentant que s’apliquen per “responsabilitat” i per poder “assumir els serveis oferts”. Mentre que tota l’oposició es queixa d’increments desmesurats, que no s’escolta la ciutadania i que es menysté l’oposició, a més de problemes formals en els terminis.

La regidora d’Hisenda, Lara Torres, en una de les intervencions del ple.

La sessió, de caràcter extraordinari i urgent, ha inclòs un recés per analitzar una al·legació presentada en l’últim moment pel grup de Ciutadans. Amb l’esmena corresponent de l’equip de govern i un informe de viva veu dictat per l’interventor, finalment s’ha fet la votació per desestimar totes les al·legacions. L’equip de govern hi ha votat a favor i tota l’oposició, en contra.

Jordi Sais (Junts per Lloret) argumenta que són “unes ordenances ajustades en forma i norma, no poden prosperar aquestes al·legacions de criteri polític”. Lara Torres (PSC), regidora d’Hisenda, afegeix que “no tenien cabuda perquè són al·legacions tècniques”.

Des de l’oposició, Jordi Hernández (Ciutadans), considera que “no s’ha contestat l’al·legació que vam presentar el passat 23 de desembre, ho han intentat subsanar però no ho han fet bé”. No descarta presentar alguna reclamació demanant la nul·litat del ple.

Jordi Orobitg (ERC) diu que “hem intentat tornar el seny al govern” en afirmar que Lloret no pot suportar aquest augment de la pressió fiscal. Miguel Gracia (Lloret en Comú) assenyala que “l’equip de govern no respecta la participació ciutadana” i Lluïsa Baltrons (Força Lloret) opina que “no ha servit de res la mobilització en contra de la pujada dels impostos, no escolten els veïns”.

El ple d’avui, en començar la sessió.

El ple d’aquest matí, el darrer de l’any, ha permès desestimar les al·legacions i aprovar de forma definitiva les ordenances fiscals. Així poden entrar en vigor a partir de l’1 de gener del 2020.

spot_img

El + Vist