10.3 C
Lloret de Mar

L’oci nocturn podrà tornar a obrir la nit de dijous a divendres

Des de la Fecasarm lamenten que el sector haurà de fer una feina de reeducació, després que els últims mesos s'hagin incrementat les festes il·legals.

Un cambrer de l'oci nocturn (Bumper's DIsco)
Un cambrer de l'oci nocturn (Bumper's DIsco)

Darreres Notícies

Després de molts mesos reclamant-ho, el sector de l’oci nocturn pot tornar a obrir les portes aquesta setmana, a partir de la nit de dijous a divendres.

servicios profesionales jimenez

Recordem que és un dels sectors més afectats per la pandèmia, ja que porta gairebé dos anys tancat, amb dues excepcions que van durar pocs dies. En total, són vint mesos d’inactivitat dels últims 23 mesos, entre els quals han estat tancats dues temporades turístiques i dues campanyes de Nadal.

Joaquim Boadas, secretari general de la Fecasarm, la patronal de l’oci nocturn, reconeix que la reobertura és positiva, però considera que arriba molt tard.

“Tot el que sigui una reobertura és positiu, però considerem que els locals d’oci nocturn de Catalunya haurien de portar molt més temps oberts”

Joaquim Boadas

Es preveu que el sector rebi un ajut econòmic de 20 milions d’euros per repartir entre tots els locals de Catalunya. Una quantitat del tot insuficient, segons Joaquim Boadas, que alerta que les pèrdues són de gairebé 7.000 milions d’euros. Per això, considera que amb la reobertura no n’hi ha prou i el sector seguirà fent reclamacions a través de la via judicial.

“Amb la reobertura no n’hi ha prou, ni molt menys. Amb els ajuts que es cobraran a finals d’aquest febrer, es cobrirà un 1,2% de les pèrdues totals”

Joaquim Boadas

Joaquim Boadas denuncia que les mesures restrictives, tant cap a l’oci nocturn com cap a restauració, han estat totes nul·les de ple dret i arribaran fins al final.

El que no toleraran de cap manera és que aquest cop passi com les últimes vegades que s’ha permès a l’oci nocturn tornar a obrir, però al cap de pocs dies se l’ha tornat a tancar.

“El que no permetrem és una altra marxa enrere, ja hem demanat al conseller Argimon que ens doni garanties i seguretat jurídica que això no tornarà a passar”

Joaquim Boadas

La reobertura de l’oci nocturn serà sense limitacions d’aforament ni la necessitat de presentar el certificat covid per accedir-hi. Això sí, serà obligatori l’ús de mascareta a la pista de ball.

La Fecasarm denuncia que el sector haurà de fer una feina de reeducació de la clientela, ja que els últims mesos, segons Boadas com a conseqüència de les mesures del Govern català, s’han acostumat a fer festes il·legals sense haver de complir cap mena de norma.

spot_img

El + Vist