10.3 C
Lloret de Mar

Ja no s’hauran de fer tests d’antígens a tot l’alumnat quan hi hagi un positiu

Tot i així, encara es manté l’obligació de confinar els grups bombolla quan hi hagi cinc casos o més, i caldrà seguir duent mascareta.

Un test d'antígens (RAC 1)
Un test d'antígens (RAC 1)

Darreres Notícies

A partir d’avui dilluns, els centres educatius ja no han de fer testos als alumnes que han estat contacte de positius. La mesura arriba després que els pediatres hagin demanat a les autoritats que flexibilitzin les restriccions a les escoles i instituts, en un moment en què s’han reduït molt les mesures per als adults.

servicios profesionales jimenez

El regidor d’Educació Albert Ferrández, creu que no es podia sostenir la necessitat de fer un cribratge massiu cada cop que hi havia un positiu.

“Vam acabar el mes anterior amb 22 grups confinats i 362 alumnes positius i la setmana passada l’hem acabat amb 100 i pocs alumnes positius i només tres grups confinats”

Albert Ferrández

Tot i així, encara es manté l’obligació de confinar els grups bombolla quan hi hagi cinc casos o més, però el regidor creu que això passarà en casos molt comptats. Ara mateix, molts alumnes tenen noranta dies d’immunitat després d’haver estat contagiats i molts altres rebran la dosi de reforç properament.

Pel que fa a l’ús de la mascareta a partir dels sis anys, Albert Ferrández creu que es mantindrà durant tot el curs.

“En un espai tancat continua estant bastant bé que hi hagi mascareta; així que crec que la mesura continuarà fins a final de curs i em sembla bé”

Albert Ferrández

El regidor reconeix que estan sent dies molt durs per als equips directius i per als docents, en general.

Albert Ferrández ha afegit que la setmana passada es va fer cribratge a 12 grups i només va sortir un cas positiu.

spot_img

El + Vist