8 C
Lloret de Mar

Nou programa de benestar emocional de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva

El programa pretén reduir la solitud i l’aïllament de la població, que sobretot pateix la gent gran, i empoderar la població per prevenir malalties mentals.

Presentació de l'Espai Cuidador (CSMS)
Presentació de l'Espai Cuidador (CSMS)

Darreres Notícies

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha impulsat un nou programa de benestar emocional. Es gestiona a través de l’atenció primària de les tres àrees bàsiques, és a dir, Lloret-Tossa, Calella i Malgrat-Palafolls.

servicios profesionales jimenez

El programa s’impulsa després que, des de l’inici de pandèmia, la salut emocional i comunitària hagi quedat afectada.

L’objectiu és intentar promoure el benestar de la comunitat a partir d’estratègies que millorin l’estat emocional de la població per reduir la medicalització i evitar que acabin desenvolupant malalties. Ho ha apuntat Mònica Cuadrado, referent del programa de Benestar emocional i salut comunitària a l’atenció primària de la Corporació de Salut.

“El nostre objectiu és fer prevenció, promoció de la salut, detectar aquelles persones que comencen a presentar malestar emocional o factors de risc més psicosocials i poder començar a intervenir de forma precoç”

Mònica Cuadrado

En aquest sentit, hi ha un doble objectiu destacat: reduir la solitud i l’aïllament de la població, que sobretot pateix la gent gran, i empoderar la població.

“Empoderar la població, és a dir, afavorir que pugui desenvolupar els seus propis recursos per fer front a esdeveniments estressants que hagi d’afrontar i, en aquesta línia, poder reduir la medicalització”

Mònica Cuadrado

El programa pretén treballar molt estretament amb els ajuntaments i els agents socials, que són els encarregats d’informar dels col·lectius més desafavorits i indicar cap a on s’haurien de dirigir les activitats de benestar emocional. Es desenvoluparan tallers, sessions informatives o xerrades, adreçades tant a la població en general com a grups específics.

La primera activitat en posar-se en marxa ha estat l’Espai Cuidador, en col·laboració amb treball social del CAP, que consta d’una sessió al mes durant set mesos. La primera presentació va tenir lloc fa uns dies a Lloret, Calella i Malgrat.

Per a qualsevol consulta o interès per participar en les activitats del programa de Benestar Emocional i Salut Comunitària, l’usuari pot contactar amb el seu centre d’atenció primària.

spot_img

El + Vist