30.1 C
Lloret de Mar
Un comerç de Lloret, en època de rebaixes

Gairebé la meitat del comerç català presenta una salut delicada, segons una enquesta d’Escodi

L'estudi posa de manifest que la crisi del coronavirus ha accelerat la crisi del comerç i recorda que les rebaixes cada cop tenen menys força.

Un comerç de Lloret, en època de rebaixes

Darreres Notícies

Gairebé la meitat del comerç català presenta una salut delicada. Ho alerta Escodi, l’Escola Superior de Comerç i Distribució, a partir d’una enquesta liderada pel doctor en Psicologia del Consum Albert Vinyals.

El lloretenc apunta que la nova realitat és que el comerç està molt polaritzat, amb un 50% dels negocis a qui els ha anat bé i un preocupant 40% a qui els ha anat clarament pitjor.

“A un petit nombre els ha anat millor, solen ser comerços que s’han adaptat als canvis d’hàbits, que tenen molta presència online, però ens trobem un 40% molt preocupant a qui els ha anat clarament pitjor”

Albert Vinyals

Albert Vinyals explica que la crisi del coronavirus ha accelerat la crisi del comerç, però recorda que, si mirem les dades del 2019, veurem que aquest sector ja passava un moment complicat.

“Si mirem les dades del 2019, al comerç no li anava gaire bé, ara pensem que abans de la pandèmia tot anava bé, però hi ha sectors que ja tenien crisi”

Albert Vinyals

Així doncs, qui vulgui sobreviure és necessari que s’adapti als nous hàbits.

“Cal adaptar-se als nous hàbits i ser especialistes, perquè ara el comerç té una gran competència, del comerç online i de moltes multinacionals”

Albert Vinyals

L’expert en Psicologia del Consum està convençut que el comerç no desapareixerà, però sí que canviarà.

“El comerç no morirà, morirà un tipus de comerç al qual estàvem acostumats de fa anys, però, és clar, ara toquen uns anys convulsos”

Albert Vinyals

En el futur, segons Albert Vinyals, hi haurà una varietat de comerços.

Segons les conclusions de l’enquesta, els que han pogut sobreviure a la pandèmia és, majoritàriament, qui tenia múscul financer per fer front a aquests mesos tan complicats. A més, un dels factors claus ha estat el tracte amb la clientela.

En aquest sentit, Vinyals remarca que el petit comerç no pot competir amb el preu, sinó que ha de buscar un altre valor afegit a la seva oferta. L’enquesta posa de relleu, precisament, que les rebaixes d’hivern han seguit perdent molta força.

D’altra banda, es conclou que el 2021 van millorar els ànims de la clientela, però la sisena onada, amb l’Òmicron, els ha tornat a fer baixar i, de moment, aquest 2022 l’estat anímic és pitjor que l’any passat.

spot_img

El + Vist