10.3 C
Lloret de Mar

El SOM compta amb més d’un centenar d’ofertes de feina amb dificultats per cobrir

Arran de la pandèmia, molts treballadors del sector turístic han reorientat la seva carrera professional i han trobat feina en altres àmbits menys exigents.

Un cambrer amb tres plats (Vela Mar)
Un cambrer amb tres plats (Vela Mar)

Darreres Notícies

El sector de l’hostaleria té dificultats per cobrir tots els llocs de treball. El Servei d’Ocupació Municipal calcula que té unes 129 demandes d’ocupació amb dificultats per cobrir, que es corresponen a més llocs de treball, ja que una oferta es pot referir a més d’una plaça.

servicios profesionales jimenez

El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, reconeix que, arran de la pandèmia, molts treballadors dels sectors de l’allotjament i la restauració han reorientat la seva carrera professional i han trobat feina en altres àmbits, especialment la indústria i la logística, que són menys exigents que el sector turístic.

“La pandèmia ha tingut una incidència important a l’hora de canviar les dinàmiques de treball, les preferències i motivacions de les persones i molts han reorientat la carrera professional”

Jordi Orobitg

Aquesta fuga d’empleats en busca de millors condicions laborals dificulta que es pugui donar resposta a totes les ofertes de feina que hi ha registrades al SOM. Per solucionar-ho, el regidor considera que és important que el sector faci una reflexió i millori les condicions laborals dels treballadors.

“Amb horaris menys exigents, amb la possibilitat de tenir un treball més estable i amb una retribució similar o, fins i tot, superior, poden conciliar la seva vida laboral i familiar”

Jordi Orobitg

Jordi Orobitg considera que una plantilla integrada per personal ben format i satisfet amb la feina que fa és bàsica per oferir un bon servei i una bona imatge.

“Si les empreses d’hostaleria volen que el jovent que s’incorpora al mercat laboral se senti atret en desenvolupar la seva trajectòria en aquests àmbits, hi ha d’haver canvis transcendents”

Jordi Orobitg

Les ofertes de feina en el sector de la restauració ara que arrenca la temporada turística són de diferents perfils, tant cuiners, com cambrers o personal de sala, de manteniment o de neteja, entre altres.

spot_img

El + Vist