13.3 C
Lloret de Mar
Presentació del llibre "El turisme a la Costa Brava" el passat 9 de setembre a Blanes.

Explota Brava posa al descobert casos d’explotació laboral a Lloret i la Costa Brava

Per exemple, jornades laborals de 12 hores sense cap pausa ni dies de descans, i un salari molt baix. O bé 300 euros sense contracte ni cobrant l’últim mes en una discoteca de Lloret.

Presentació del llibre "El turisme a la Costa Brava" el passat 9 de setembre a Blanes.

Darreres Notícies

Jornades laborals de 12 hores sense cap pausa ni dies de descans, i un salari molt baix. O bé 300 euros sense contracte ni cobrant l’últim mes en una discoteca de Lloret.

Són casos que ha tret a la llum Explota Brava, un perfil d’Instagram creat per Arran Empordà. Amb el lema ‘Jovent precari’, l’objectiu és denunciar públicament casos d’explotació laboral que tenen lloc a l’estiu a les destinacions turístiques de la Costa Brava.

Una representant, que no ha volgut donar el nom per preservar l’anonimat, afirma que l’objectiu és “crear consciència de l’explotació laboral de l’estiu a la Costa Brava, que és generalitzat, i posar sobre la taula les condicions laborals”.

“Amb el turisme no tot és or, també hi ha misèria”

Portaveu d’Explota Brava

Explota Brava fa una crida a les persones que hagin patit explotació laboral amb la seva feina a l’estiu, per uns mesos, en algun municipi del litoral gironí.

El grup proposa fer públics els casos, com ha fet amb l’empresa Rosa dels Vents, que organitza estades i animació en hotels, i diu que ho fa preservant l’anonimat de les persones explotades. La finalitat és fer pressió cap a les empreses.

Un cambrer, preparant un cafè (ACN).
Un cambrer, preparant un cafè (ACN).

Diu que aquestes situacions d’explotació es donen en tots els sectors: en hotels, restaurants, càmpings o empreses de lleure.

Per tal de combatre aquests casos, que –asseguren- són generalitzats, Explota Brava proposa vetllar pel compliment de les condicions laborals dels treballadors i diversificar l’economia del territori, més enllà del turisme.

Podeu llegir més informació, a l’instagram i al twitter d’Explota Brava, que a més ha publicat el llibre ‘El turisme a la Costa Brava’.

spot_img

El + Vist