17.5 C
Lloret de Mar
Estand a la fira d'aquest diumenge

‘Fem-ho bé!’, la campanya de l’Ajuntament per educar sobre la tinença d’animals

Els propietaris poden posar el xip i donar d'alta al cens municipal els seus animals gratuïtament i també se'ls donen bosses per recollir els excrements i recipients d'aigua per als orins.

Estand a la fira d'aquest diumenge

Darreres Notícies

L’Ajuntament impulsa una campanya per educar sobre la tinença d’animals domèstics. Sota el lema Fem-ho bé!, es convida tots els propietaris, de manera gratuïta, a posar el xip i donar d’alta al cens municipal els seus gossos i gats. Ara mateix, a la vila només hi ha 1.500 gossos i 80 gats registrats, però es calcula que n’hi ha molts més sense identificar.

Els interessats en la campanya han de dur el document d’identificació del propietari i la cartilla sanitària de l’animal als centres veterinaris col·laboradors, que són la Clínica Ignasi Mir, la Clínica Rosa Macià Termes, el Centre El Vellmarí i el Centre Canvet.

En el cas de gossos de races considerades potencialment perilloses, els propietaris hauran d’obtenir la llicència per a la tinença d’aquestes mascotes. Després, l’Ajuntament de Lloret farà els tràmits d’alta al registre censal i d’inscripció a ANICOM.

D’aquesta manera, el regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg, creu que es fomentarà que cada cop hi hagi més persones que compleixen amb les seves obligacions administratives.

A banda, des de l’Ajuntament es demana civisme als propietaris d’aquestes mascotes quan surten al carrer. És per aquest motiu que s’han instal·lat més de 50 papereres dispensadores de bosses per a la recollida d’excrements. A més, les persones amb animals inscrits al cens municipal poden recollir paquets de bosses de plàstic de manera gratuïta a l’OIAC, als baixos de l’ajuntament, i recipients d’aigua per als orins.

Segons l’ordenança municipal, hi ha sancions que van fins als 750 euros per a les persones que no netegin els orins o no recullin els excrements dels gossos. El regidor reconeix que és complicat detectar qui són els propietaris si no se’ls enganxa in fraganti; és per això que demana civisme a la ciutadania.

La campanya Fem-ho bé! va començar aquest diumenge amb una parada de l’Ajuntament a la fira contra l’abandonament i el maltractament animal organitzada per l’associació Cambia1vida.

spot_img

El + Vist