19.2 C
Lloret de Mar

Fermí Reixach: “siguem forts, lluitem, perquè la cultura és la identitat d’un poble”

El discurs del 40è pregoner de Sant Romà és un crit aferrissat a defensar la identitat cultural.

Darreres Notícies

Una crida a defensar la cultura, com a signe identitari únic del poble. Aquest ha estat el principal missatge del pregó amb què l’actor Fermí Reixach ha inaugurat, aquest dijous, la festa major de Sant Romà. En concret, ha fet la reflexió següent adreçada als lloretencs: “Siguem forts, lluitem, perquè la cultura és la identitat d’un poble, i aquesta identitat cultural és unica, ningú no ens la pot robar“.

Durant el seu discurs, Reixach ha recordat els seus inicis com a actor, quan tenia 12 anys, amb els Pastorets, així com la seva vinculació amb Lloret, on va nèixer 71 anys enrere, i el mar (on es banya cada dia), que defineix com “la meva constant vital”.

Que en Fermí Reixach és un ferm defensor de Lloret, també ho ha destacat l’alcalde. Jaume Dulsat no ha dubtat a qualificar-lo de “l’ambaixador cultural més gran que ha tingut la història de Lloret, un lloretenc orgullós de ser-ho”.

Abans que parlés el pregoner i l’alcalde, Albert Robert, com a regidor de Cultura, ha volgut subratllar els valors de la festa major de Sant Romà. Ha afirmat que és una “cita esperada en el calendari, una ocasió especial juntament amb Santa Cristina“. Robert ha conclòs que “la nostra és una festa singular, rica i de plena vigència“.

En acabar el pregó, l’alcalde li ha lliurat la Dona Marinera a Fermí Reixach, com a màxim distintiu de Lloret, en aquest cas al 40è pregoner de Sant Romà.

spot_img

El + Vist