14.7 C
Lloret de Mar

Gairebé 2.000 persones han pogut visitar l’interior del Castell d’en Plaja

La segona tanda de visites també ha estat tot un èxit i s'ha complementat amb l'acolliment de la visita teatralitzada 'L'últim daiquirí'.

'L'últim daiquirí' s'ha pogut gaudir al Castell d'en Plaja
'L'últim daiquirí' s'ha pogut gaudir al Castell d'en Plaja

Darreres Notícies

Prop de 2.000 persones han pogut gaudir de les visites guiades al Castell d’en Plaja.

servicios profesionales jimenez

El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, ho considera un èxit absolut i lamenta que encara hi hagi molta més gent que s’hagi quedat sense l’oportunitat d’entrar al que es considera una de les icones de Lloret de Mar.

“Un èxit rotund, sense places, no es podia acabar d’una millor manera, tot i que malauradament ha quedat molta gent fora”

Xavi Flores

Hi ha a qui li ha agradat més i a qui li ha agradat menys, però no hi ha cap dubte que l’obertura del castell ha generat molta expectació entre els lloretencs.

“Molta gent ha vist un somni acomplert, aquell desig de saber què hi havia dins del castell i com seria, com estava decorat, jo crec que ha superat les expectatives”

Xavi Flores

Davant d’aquesta expectació, també es va apostar per organitzar al pati del castell la visita teatralitzada L’últim daiquirí. Una idea que també ha resultat un èxit, segons el regidor. L’espectacle ja es va fer al castell dissabte passat i es repetirà el 4 de setembre, també amb totes les places ja esgotades.

El Castell d’en Plaja, d’estil neogòtic militar, de propietat privada i situat a Sa Caleta, es va construir als anys 30, com a xalet d’estueig de l’industrial Narcís Plaja.

Visita al Castell d'en Plaja, aquest agost (Ajuntament de Lloret de Mar)
Visita al Castell d’en Plaja, aquest agost (Ajuntament de Lloret de Mar)

Els nous propietaris de l’edifici van decidir organitzar visites guiades gratuïtes entorn a la Festa Major de Santa Cristina perquè els lloretencs poguessin descobrir com era l’edifici per dins. L’èxit va ser tan gran, que la proposta s’ha repetit a l’agost, des del 16 fins diumenge passat. En aquest cas, les entrades es van esgotar amb un sol dia.  

Ara serà complicat que es torni a repetir, malgrat l’elevada demanda. Tot i així, el regidor ha explicat que l’empresa vol fer-hi adequacions per tornar-lo a obrir al públic i organitzar-hi activitats, malgrat que no ha avançat cap detall del projecte.

spot_img

El + Vist