8.2 C
Blanes
Jordi Puig

Jordi Puig passarà per l’Aplec dels Perdons amb el seu projecte “Rodant fins a la República”

Un dels noms de referència de l'independentisme dels anys vuitanta, està recorrent els Països Catalans en cadira de rodes i diumenge serà a Lloret, cap a les 17 hores.

Jordi Puig

Darreres Notícies

L’Aplec dels Perdons rebrà una visita especial a la tarda. Jordi Puig, un dels noms de referència de l’independentisme dels anys vuitanta, hi arribarà amb cadira de rodes. I és que Puig, en mostra de solidaritat amb els presos polítics, va iniciar el desembre passat una ruta pels Països Catalans en cadira de rodes i ho està explicant al compte de Twitter @Cami_Republica. Aquest diumenge passarà per Blanes, on dinarà, i tot seguit anirà fins a Santa Cristina per assistir a l’Aplec dels Perdons.

La previsió és que arribi a Lloret cap a les cinc de la tarda.

Jordi Puig va estar a la presó més de tres anys per una condemna a vuit anys de presó dictada per un tribunal militar per l’assalt fallit a la caserna de Berga, el 15 de novembre de 1980, assalt que va ser atribuït a ETA politicomilitar. Va sortir en llibertat condicional el 1985. El 1992 el Tribunal Constitucional li va concedir l’empara d’acord amb el fet que els tribunals militars que el van jutjar van violar el principi de la presumpció d’innocència.

El seu judici va ser anul·lat i finalment el Tribunal Europeu dels Drets Humans va condemnar l’estat espanyol per no haver respectat el seu dret a la pressumpció d’innocència.

Jordi Puig durant el seu Camí a la República (Twitter)

A Jordi Puig li van haver d’amputar les dues cames en explotar-li el 21 de març de 1990 un artefacte que manipulava al costat dels jutjats de Santa Coloma de Farners, cinc anys després de quedar en llibertat condicional en la condemna per l’assalt a la caserna de Berga.

 

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist