17.8 C
Lloret de Mar

Josep Maria Torné presenta el llibre ‘Molta terra (catalana) a l’Havana’ a l’arxiu de Lloret

Serà avui dimecres, a les 20 hores, a la sala polivalent de l'Arxiu municipal. El llibre posa de relleu la importància de l'emigració catalana a la capital de Cuba.

Josep Maria Torné, als estudis de la ràdio
Josep Maria Torné, als estudis de la ràdio

Darreres Notícies

Avui es presenta a l’Arxiu el primer volum del llibre Molta terra (catalana) a l’Havana. L’autor és Josep Maria Torné, que ha posat de relleu la importància de l’emigració catalana a la capital de Cuba. Ell mateix explica que bona part d’aquesta emigració procedia de Lloret de Mar.

servicios profesionales jimenez

L’obra, dividida en dos volums donada la seva extensió, compta amb 121 relats històrics dedicats a descriure la vida i peripècies de persones i empreses implicades en l’activitat professional dels immigrants. S’emmarca entre el segle XIX i la primera meitat del segle XX. L’estudi, que ha durat uns set anys, s’ha fet a través de l’anàlisi del patrimoni material que van deixar els catalans.

Josep Maria Torné, que va néixer a Sabadell l’any 1951, va decidir aquesta obra una mica per casualitat, quan en un viatge a l’Havana va descobrir que era un tema força desconegut. Torné és llicenciat en Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. A més, també és enginyer electrònic i llicenciat en Investigació i Tècniques de Mercat.

La presentació del llibre Molta terra (catalana) a l’Havana es farà avui dimecres, a les vuit del vespre, a la sala polivalent de l’Arxiu Municipal.

spot_img

El + Vist